Array

10 Celebrități care se ocupă mai mult de această lume decât de bani

- Advertisement -

Suntem obișnuiți să vedem vedetele ca fiind persoane inaccesibile, dar ele sunt adesea mult mai aproape de noi decât credem . Mulți dintre ei se angajează cu alții, folosindu-și faima și banii pentru a îmbunătăți viața a mii de oameni din întreaga lume în fiecare an, creând burse speciale sau petrecându-și concediile pentru a mângâia oamenii care au nevoie de alinare. Pentru tot ce fac aceste vedete merita tot respectul nostru.

JK Rowling

Autorul romanelor Harry Potter, premiat cu mai multe premii, JK Rowling a devenit Președinte fondator al Lumos în 2014. Asociația lucrează în principal cu copii carora le oferă un viitor mai bun . Prin intermediul încrederii sale caritabile, Volant, JK Rowling susține o serie de alte cauze care au de-a face cu privarea socială , în special în ceea ce privește femeile, copiii și tinerii aflați în situații de risc.

- Advertisement -

Stormzy

Stormzy a anunțat că va finanța 2 studenți britanici negri pentru a merge la Universitatea din Cambridge . Stormzy va plăti pentru taxele de școlarizare și va oferi o bursă de întreținere timp de până la 4 ani. Rapperul spune: „Este atât de important pentru elevii negri, în special, să fie conștienți de faptul că poate fi o opțiune 100% să participe la o universitate de acest calibru”.

Elton John

Sir Elton John a văzut mulți prieteni apropiați ai săi decedați de HIV / SIDA de-a lungul anilor și a înființat Fundația Elton John AIDS (EJAF) în 1992 pentru a încerca să oprească răspândirea bolii în întreaga lume. În fiecare an, legenda muzicii își deschide casa la sute de celebrități și îi invită pe oaspeți pentrula „White Tie and Tiara” pentru a strânge bani pentru fundație și de asemenea organizează petreceri post-Grammy și post-Oscar.

- Advertisement -

Emma Watson

Emma Watson a donat Fondului de Justiție și Egalitate din Marea Britanie 1 milion de lire sterline ( 1 265 milioane de lire) pentru o nouă campanie care vizează să îi ajute pe cei afectați de hărțuirea sexuală . Aproape 200 de femei britanice si irlandeze au semnat o scrisoare deschisă pentru a pune capăt hărțuirii la locul de muncă. În plus, steaua Harry Potter susține diferite cauze în fiecare an, în special cele referitoare la copii, drepturi civile și conservare.

Chris Martin

Coldplay, Chris Martin, cântărețul principal, dă 10% din venitul său anual pentru caritate . În 2017, Coldplay și-a sprijinit cariera Moas (Migrant Offshore Aid Station), care salvează femei și bărbați care încearcă să treacă în fiecare zi în largul mării, în căutarea unei vieți mai bune în Marea Mediterană.

Meghan Markle

- Advertisement -

Cu soțul ei, prințul Harry, Meghan Markle sprijină oficial 7 organizații non-profit din întreaga lume . Ea este, de asemenea, un consilier pe termen lung pentru cariera One Young World, care adună tineri lideri din întreaga lume și susține pentru îngrijirea sănătății femeilor din întreaga lume și ambasador global pentru World Vision, cea mai mare organizație internațională de caritate pentru copii, cu care a călătorit în Rwanda.

Adele

În timpul unei pauze din muzică în 2017, Adele a petrecut mult timp în cadrul activității de caritate cu tineri londonezi dezavantajați . În luna iulie a aceluiași an, cântăreața a fost văzută la Grenfell Tower, care a îngrijit oamenii mai puțin de 24 de ore după ce incendiul a izbucnit prin clădire. Recent, ea a fost lăudată de experți în domeniul sănătății perinatale și de campani pentru a sublinia problema psihozei postpartum la mame după ce a împărtășit un post în mișcare de către prietena ei, Laura Dockrill.

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres susține numeroase organizații și a câștigat multe premii pentru eforturile sale caritabile . Recent, DeGeneres a aflat despre o organizație numită The Gentle Barn , o casă și un spital pentru animalele care au fost abuzate. Pe site-ul său, DeGeneres îndeamnă spectatorii să doneze. Cu Ben Affleck, DeGeneres a lansat campania „Small Change Campaign” pentru a beneficia de hrănirea Americii.

Madonna

În 2006, Madonna și Michael Berg au înființat Raising Malawi , o organizație non-profit dedicată ajutorării cu sărăcia extremă și greutățile suportate de milioane de orfani din Malawi , în principal prin planificarea sănătății și educației. Ea dă în mod activ bani pentru multe cauze legate de copii și este patronul Copiilor Păcii

Akon

Akon Lighting Africa este un proiect care a fost început în 2014 de către artistul muzical Akon, împreună cu Samba Bathily și Thione Niang, care își propune să furnizeze energie electrică prin intermediul energiei solare în Africa . Tehnica lor inițială este de a instala lumini solare stradale și sisteme energetice mici. Proiectele au furnizat energie electrică în 14 țări africane începând din 2015 și au angajat peste 5.000 de persoane, iar Akon a declarat că au ajuns la un milion de gospodării cu proiectele lor în țările africane.