Niciodată copiii tăi nu vor avea nevoie de casa ta!Alexandru Borodi, un cunoscut arhitect de origine bielorusă a petrecut recent o lecție destinată altor arhitecți și designeri pe tema construcției locuințelor la sol. Iată ce a spus arhitectul în cadrul acestei lecții:

Regula nr. 1: Locuința se construiește pentru 2 oameni

În ultimii 15 ani am construit mai mult de 500 de locuințe. În 95% de cazuri, oamenii pur și simplu nu știau ce vor. Soții se certau pe tema unor fleacuri, însă nu discutau deloc despre ce este mai important. Dar ce este mai important atunci când vrei să construiești o casă?

Răspuns: Este foarte important de știut că locuința ta nu va trebui copiilor tăi. Trăim acum într-o lume foarte dinamică iar casele doar în trecut erau proiectate așa încât să poată găzdui și o tabără de romi dacă va fi nevoie.

Experiența arată că în casele părintești se trăiește din ce în ce mai puțin, respectiv nu are vreun rost să faci o casă mare care te va costa și foarte scump. Nu are sens să faci o casă mare dacă știi că nu ești prea bogat și copiii tăi nu vor trăi cu tine în ea.

2: Economisim pe lucruri mici, mărind în schimb comoditatea

Dacă vrei să economisești bani pe casă, fă casa cu un sigur nivel fără mansardă. Astfel vei putea economisi câte 50.000 de dolari la fiecare 100-120 metri pătrați de suprafață. Adică, este mult mai ieftin să faci o casă cu un nivel, dar cu mai multe odăi, decât să o faci cu două nivele, în care ar fi același număr de odăi. Iar 50.000 de dolari sunt bani, nu glumă. De acești bani îți poți cumpăra o mașină luxoasă.

În plus, trebuie de conștientizat bine posibilitățile financiare. Construcția unei case nu trebuie să dureze 10-15 ani, altfel ea nu va fi finalizată niciodată.

Regula nr. 3: Alege atent oamenii care îți vor face casa

Zidarii cer banii pentru lucru înainte, apoi ridică pereții, după care vin tencuitorii și întreabă cine a a zidit așa de prost, totodată cerând și ei banii pentru lucrări înainte. După ce tencuitorii și-au făcut treaba, vine omul care pune faianța și întreabă cine așa de prost a tencuit (dându-ți totodată să înțelegi că vrea și el banii înainte). Deci să fim atenți la cei care cer banii înainte și care încep lucrul la 10 dimineața și pleacă pe la 16 acasă… Mai bine cauți alți oameni în locul acestora.

Regula nr. 4: Organizează spațiul rațional

De exemplu, trebuie să proiecteze astfel locuința încât atunci când speli vesela să vezi cine merge pe stradă. Locul pentru gătit mici sau barbeque trebuie să fie amplasat acolo de unde se vede apusul, chiar dacă apusul se vede doar din spatele casei ori din contra, dinspre drum. Lasă-i pe oameni să vadă cu savurezi fericit cărnița și te simți satisfăcut de viață.

Regula nr. 5: Întreabă-te dacă chiar ai nevoie de piscină în curte

Știți cu ce se termină epopeea cu piscinele? În prima săptămână familia merg la piscină de două ori pe zi. Peste o săptămână – o dată pe zi. Peste o lună – o dată pe săptămână. Iar în 3 luni piscina devine locuință pentru broaște. Doar soțiile marilor bogătași au timp suficient pentru a sta toată ziua la piscină, în schimb noi, oamenii obișnuiți – nu!

Regula nr. 6: Întreabă-te dacă chiar ai nevoie de garaj

Doar 5% de oameni țin mașina în garaj. De ce? Din cauza lenii. Este foarte incomod să închizi și să deschizi ușa garajului de fiecare dată când pleci ori vii cu mașina. De cele mai multe ori garajul se transformă în depozit pentru tot felul de fleacuri și lucruri nenecesare. Dar cât spațiu ocupă un garaj și cât de scump este să-l faci!

sursa: http://perfectmedia.me

București
nori împrăștiați
26.6 ° C
27 °
26 °
51 %
8.2kmh
40 %
mie
30 °
joi
31 °
vin
33 °
sâm
31 °
Dum
29 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,8363
USD
4,0994
GBP
5,3468
AUD
2,9328

CELE MAI VIZIONATE

Pătratul lui Pitagora – Matricea numerologică care ne dezvaluie caracterul unei persoane!

Acest test ne ajuta sa descoperim cum este cu adevarat o persoana. Matricea numerologică, numită pătratul lui Pitagora, reprezintă caracterul, personalitatea și tendințele în...

România prin ochii turiştilor

Tindem să străbatem mări şi ţări, să ne programăm vacanţe în cele mai exotice colţuri ale lumii, să plecăm cât mai departe pentru a...

Aceste locuri au devenit cunoscute datorită faptului că nimeni nu are voie să le viziteze. Explicaţia pentru acest lucru este infiorătoare!

Multe atracţii turistice au devenit faimoase datorită numărului mare de turişti care le vizitează. Cu cât un loc este mai vizitat, cu atât ajunge...

Cel mai bun neurochirurg din Europa “Când faci un bine cuiva, nu trebuie să ceri nimic în loc.” – Leon Dănăilă

Fiecare celulă umană este sfântă. Credinţa mea este că Dumnezeu, prin mine, ajută bolnavii pe care ajung să-i operez. Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a...

20 de fotografii care ne arată modul în care oamenii și-au trăit viața acum cateva decenii

Astăzi, nu ne putem imagina viața fără toate gadgeturile noastre tehnologice fanteziste. Au devenit o parte atât de integrantă a vieții noastre, încât a...
Apreciază articolul: