8 greseli pe care proprietarii de pisici ar trebui sa le evite cu strictete

Deși pisicile sunt animale cu adevărat independente, ele încă au nevoie de ajutorul nostru. Principalul lucru de care trebuie să țineți cont este că ei nu ne pot spune despre problemele lor. Dar nu vă faceți griji: veterinarii înțelepți și proprietarii si-au dat deja seama de anumite reguli privind îngrijirea universală care pot face viața pisicii dvs. mai strălucitoare și mai fericita.

1. Cumpararea unui castron mic

Un castron pentru pisici trebuie să fie suficient de larg pentru ca mușchii pisicii să nu atingă pereții. Adâncimea bolului are, de asemenea, importanță: dacă o pisică trebuie să ajungă mai adânc pentru a ajunge la mâncare, ea suferă disconfort. În cele din urmă, pisica va începe să-și transporte mâncarea din castron.

Acordați atenție modului în care mănâncă pisica ta. Unele își deschid gura larg pentru a lua cât mai multă mâncare posibilă. Pentru astfel de pisici, proprietarii ar trebui să cumpere boluri foarte largi. În caz contrar, o pisică ar putea să-si rănească dinții.

2. Nu așezați un vas de alimente chiar lângă un bol de apă

Pisicile preferă apă rece și proaspătă. Pisicile sălbatice încearcă mereu să bea din râuri , motiv pentru care apa pisicii trebuie să fie întotdeauna curată. Pentru a o păstra curată, nu o puneți lângă un castron de mâncare. În caz contrar, alimentele și particulele de blană pot ajunge în apă.

Unele animale de companie beau din toaletă sau chiuvetă. Este un semn că apa din castron se murdărește prea repede.

3. Nu lasati pisicile sa stea pe calorifer fara un prosop dedesubt

Dacă pisicii ii e frig, de obicei urcă pe caloriferu. Datorită sensibilității lor tactile, pisicile pot rămâne aproape de un obiect încălzit pentru o perioadă lungă de timp.

Dar nu trebuie să lăsați animalul dvs. să facă acest lucru, mai ales dacă aveți o pisică mica sau fără păr. Contactul de lungă durată cu un obiect încălzit poate duce la supraîncălzirea organelor interne. În plus, pisicile obeze sunt mai predispuse la supraîncălzire decât animalele mai subțiri. Dacă pisici ii e frig, puneți un prosop pe calorifer în avans.

4. Tăierea blanii de pisică pufoase

Tăierea blănii este într-adevăr stresantă pentru o pisică. Taie blana pisicii numai daca este cu adevarat necesar , cum ar fi daca le pregatesti pentru interventii chirurgicale. Pentru a reduce caderea blanii, este recomandat să vă îngrijiți pisica.

O pisică cu blană tăiată nu va putea să stea în soare o perioadă lungă de timp, deoarece există riscul de a avea o arsură. Și chiar vântul calm poate face o pisică să se simtă înghețată. Animalele agresive își ajustează părul sub anestezie generală, care este, de asemenea, dăunătoare.

5. Ignorarea sforăitului de noapte

Sforăitul constant indică faptul că un animal suferă de mai multe probleme cu sistemul respirator. Există și alte semne, cum ar fi leziunile pe nas, gura deschisă și gâtul extins, ceea ce înseamnă că pisica dvs. nu poate respira bine. În astfel de cazuri, este recomandat să vă luați animalul de companie la veterinar.

6. Lăsatul fereastrii deschise vertical când plecați

Este recomandat să alegeți un mod de micro-ventilare. Ferestrele Verticale deschise sunt periculoase pentru pisici, mai ales pentru cele care nu părăsesc casa. Pisica dvs. poate încerca doar să iasă afară și să rămână blocată în fereastră.

7. Adoptarea unei pisici dacă aveți un câine de luptă

O prietenie între o pisică și un câine este un concept destul de controversat, mai ales dacă una dintre ele este adoptată mai devreme.

8. înainte de a vizita medicul veterinar

Dacă sunteți îngrijorat de starea de sănătate a animalului dvs. de companie, înainte de a merge la veterinar, înregistrați un videoclip despre acestea. Animalele ar putea să nu-și arate boala la cabinetul veterinarului, deoarece sunt nervoși și videoclipul poate ajuta medicul veterinar să-ți diagnosticheze prietenul blând.București
cer senin
22.5 ° C
23 °
22 °
16 %
5.1kmh
0 %
joi
22 °
vin
23 °
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
18 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,8334
USD
4,4437
GBP
5,5178
AUD
2,7785

CELE MAI VIZIONATE

Pătratul lui Pitagora – Matricea numerologică care ne dezvaluie caracterul unei persoane!

Acest test ne ajuta sa descoperim cum este cu adevarat o persoana. Matricea numerologică, numită pătratul lui Pitagora, reprezintă caracterul, personalitatea și tendințele în...

România prin ochii turiştilor

Tindem să străbatem mări şi ţări, să ne programăm vacanţe în cele mai exotice colţuri ale lumii, să plecăm cât mai departe pentru a...

Aceste locuri au devenit cunoscute datorită faptului că nimeni nu are voie să le viziteze. Explicaţia pentru acest lucru este infiorătoare!

Multe atracţii turistice au devenit faimoase datorită numărului mare de turişti care le vizitează. Cu cât un loc este mai vizitat, cu atât ajunge...

Cel mai bun neurochirurg din Europa “Când faci un bine cuiva, nu trebuie să ceri nimic în loc.” – Leon Dănăilă

Fiecare celulă umană este sfântă. Credinţa mea este că Dumnezeu, prin mine, ajută bolnavii pe care ajung să-i operez. Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a...

20 de fotografii care ne arată modul în care oamenii și-au trăit viața acum cateva decenii

Astăzi, nu ne putem imagina viața fără toate gadgeturile noastre tehnologice fanteziste. Au devenit o parte atât de integrantă a vieții noastre, încât a...
Apreciază articolul: