7 motive pentru care nu trebuie să porți pijamalele mai mult de 4 zile la rândPijamalele se murdăresc repede ș ar trebui schimbate în fiecare zi. Poți evita problema dormind în pielea goală sau poți încerca să scapi de obiceiul neigienic de a purta mult timp aceleași pijamale.

Iată la ce pericole te poți expune:

1. Infecții cu stafilococ
Stafilococul e o bacterie foarte obișnuită, care se găsește pe pielea noastră, în nas sau în gură, de obicei fără consecințe. Dacă porți aceleași pijamale se vor înmulți, iar coloniile vor pătrunde în pielea ta prin tăieturi, păr încarnat sau alte „spărturi” în sistemul defensiv natural al corpului.

2. Coșuri și chisturi
Când nu-ți schimbi pijamalele, în material se acumulează tot felul de bacterii, ulei și celule de piele moartă. Toate acestea sunt presate pe pielea ta, infectându-ți porii și cauzând urâtele coșuri dureroase.

3. Acarieni
Acarienii sunt creature microscopice care trăiesc în fiecare casă. Nu poți scăpa de ei complet, dar trebuie să faci tot ce poți pentru a-i ține departe de pat. Aceștia sunt atrași de celulele de piele moartă din pat și pijamalele murdare. Din cauza acarienilor poți avea probleme respiratorii, mai ales atunci când dormi.

4. Mirosuri neplăcute
Cu toții știm că dacă nu îți cureți corpul nu vei mirosi prea plăcut. Pentru a scăpa de mirosurile urâte, asigură-te că ai și pijamale curate, fiindcă acestea absorb transpirația din timpul nopții, bacteriile înflorind în umezeală. Dacă porți pijamae murdare, degeaba faci duș seara.

5. Nu te simți bine
Dimineața s-ar putea să simți că ești murdar/ă, iar a te schimba în hainele de muncă poate fi un sentiment neplăcut. Dacă pijamalele tale sunt murdare, așa te vei simți și tu.

6. Nopți nedormite

Pjamalele curate te fac să te simți confortabil și gata să adormi. Cele murdare te pot ține treaz/ă, din cauza mâncărimilor sau uleiului, de pildă. Acarienii atrași te pot face să sforăi.

7. Mai multe bacterii
Când porți pijamale murdare îi ceri sistemului imunitar să se lupte cu stafilococi și germeni și uleiuri ce cauzează coșuri. Toți acești factori îți slăbesc apărarea naturală a corpului și te vei îmbolnăvi mai des.

sursa

București
cer senin
22.5 ° C
23 °
22 °
16 %
5.1kmh
0 %
joi
22 °
vin
23 °
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
18 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,8334
USD
4,4437
GBP
5,5178
AUD
2,7785

CELE MAI VIZIONATE

Pătratul lui Pitagora – Matricea numerologică care ne dezvaluie caracterul unei persoane!

Acest test ne ajuta sa descoperim cum este cu adevarat o persoana. Matricea numerologică, numită pătratul lui Pitagora, reprezintă caracterul, personalitatea și tendințele în...

România prin ochii turiştilor

Tindem să străbatem mări şi ţări, să ne programăm vacanţe în cele mai exotice colţuri ale lumii, să plecăm cât mai departe pentru a...

Aceste locuri au devenit cunoscute datorită faptului că nimeni nu are voie să le viziteze. Explicaţia pentru acest lucru este infiorătoare!

Multe atracţii turistice au devenit faimoase datorită numărului mare de turişti care le vizitează. Cu cât un loc este mai vizitat, cu atât ajunge...

Cel mai bun neurochirurg din Europa “Când faci un bine cuiva, nu trebuie să ceri nimic în loc.” – Leon Dănăilă

Fiecare celulă umană este sfântă. Credinţa mea este că Dumnezeu, prin mine, ajută bolnavii pe care ajung să-i operez. Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a...

20 de fotografii care ne arată modul în care oamenii și-au trăit viața acum cateva decenii

Astăzi, nu ne putem imagina viața fără toate gadgeturile noastre tehnologice fanteziste. Au devenit o parte atât de integrantă a vieții noastre, încât a...
Apreciază articolul: