O pildă înțeleaptă despre ce contează cu adevărat: Fratele bogat și sora săracă!Astăzi aș vrea, să îți povestesc o parabolă foarte bună, deși e scurtă, despre fratele bogat care avea o soră săracă…

Atunci când cineva ne jignește, cel mai probabil că acea persoană, este foarte nefericită. Cei fericiți nu ofensează oamenii care stau la cozi, nu se ceartă în transport, nu își bârfesc colegii.

Oamenii fericiți sunt într-o altă realitate. Ei nu simt nevoia asta.

Ea se întreținea vânzând lapte, și legume din grădină. Pe timp de vară, fata vindea la marginea drumului ciuperci, și fructe de pădure, iar iarna trăia din ceea reușea să adune.

Fratelui îi era rușine cu sora lui, și niciodată nu o invita la el în oraș, și mai ales în casa lui plină de lux și bogăție.

Fata nu ținea supărare, pe fratele său și întotdeauna, cu orice ocazie, îi transmitea întregii lui familii daruri, pe care le pregătea cu propriile mâini.

Ea niciodată nu cerea nimic, de la frate. Întotdeauna îl trata cu înțelegere și respect. Fata avea o căsuță mică și modestă, o parcelă mică de pământ și câteva animale prin curte.

Au trecut mulți ani… și într-o zi fratele a fost trădat, de partenerii săi de afaceri. Soția l-a părăsit de dragul altui bărbat, feciorul nu mai comunica cu el, casa i-a fost confiscată pentru datorii.

Abia atunci și-a amintit fratele de soră, și a mers în sătuc la ea…
Când a ajuns să-și vadă sora, a aflat că ea o ducea foarte bine: avea patru vaci, o mulțime de porci, o mașină nouă în garaj, cu care ducea produsele în oraș, doi copii învățați iar masa plină de bucate alese și delicioase.

Fratelui i-a stat rușine… a început să-și ceară iertare, iar sora nu era deloc supărată, i-a propus și adăpost și de lucru.

Morala este următoarea: Nu-ți uita meleagul, care te-a născut și nu întoarce spatele sângelui tău!

București
cer senin
12.1 ° C
12.2 °
12 °
40 %
1kmh
0 %
mie
10 °
joi
21 °
vin
22 °
sâm
15 °
Dum
17 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,8337
USD
4,4474
GBP
5,5167
AUD
2,7713

CELE MAI VIZIONATE

Pătratul lui Pitagora – Matricea numerologică care ne dezvaluie caracterul unei persoane!

Acest test ne ajuta sa descoperim cum este cu adevarat o persoana. Matricea numerologică, numită pătratul lui Pitagora, reprezintă caracterul, personalitatea și tendințele în...

România prin ochii turiştilor

Tindem să străbatem mări şi ţări, să ne programăm vacanţe în cele mai exotice colţuri ale lumii, să plecăm cât mai departe pentru a...

Aceste locuri au devenit cunoscute datorită faptului că nimeni nu are voie să le viziteze. Explicaţia pentru acest lucru este infiorătoare!

Multe atracţii turistice au devenit faimoase datorită numărului mare de turişti care le vizitează. Cu cât un loc este mai vizitat, cu atât ajunge...

Cel mai bun neurochirurg din Europa “Când faci un bine cuiva, nu trebuie să ceri nimic în loc.” – Leon Dănăilă

Fiecare celulă umană este sfântă. Credinţa mea este că Dumnezeu, prin mine, ajută bolnavii pe care ajung să-i operez. Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a...

20 de fotografii care ne arată modul în care oamenii și-au trăit viața acum cateva decenii

Astăzi, nu ne putem imagina viața fără toate gadgeturile noastre tehnologice fanteziste. Au devenit o parte atât de integrantă a vieții noastre, încât a...
Apreciază articolul: