10 Trenduri periculoase de frumusețe pe care oamenii le-au urmat in trecut

Termenul de victimă a modei , care a fost folosit în trecut, sugerează că industria modei este responsabilă pentru formarea vieții noastre și a opiniilor noastre bazate pe ceea ce este la moda. Cu toate acestea, oamenii din secolele anterioare au fost mult mai controlați de moda decât suntem noi astăzi. Când ceva era in trend, erau obligați să o poarte, mai ales dacă aveau un anumit statut social. Aceasta înseamnă că au urmat tendințe și practici culturale care nu numai că erau incomode, ci și periculoase pentru bunăstarea lor.

1. Legarea picioarelor în China (960 – 1912)

Legarea picioarelor a fost un obicei de frumusețe practicat de femei în China din timpul dinastiei Song (960 – 1279) până în 1912, când a fost oficial interzis. În acest timp, femeile isi îndoiau oasele de pe picioare pentru a le încadra în interiorul acestor pantofi tradiționali de lotus, cu lungimea de aproximativ 10 cm. Obiceiul a început între vârstele de 4 și 9 ani, iar fetele obișnuiau să-și înfășoare picioarele cu bandaje zilnic timp de aproximativ 2 ani pentru a-și forma dimensiunea dorită.

2. Inele pentru gât pentru femei Kayan din Myanmar (secolul XI – azi)

Femeile din Myanmar încep să poarte bobine de alama in jurul gatului lor , de la vârsta de 5 și pe măsură ce îmbătrânesc, ele adăuga mai multe inele. Fiecare femeie trebuie să transporte un total de 11,5 kg în inele de gât. În ciuda credinței comune, bobinele nu alungesc de fapt gâtul. De fapt, se deformează și împing în jos clavicula, dând iluzia unui gât mai lung. Acest obicei este încă urmat astăzi.

3. Ohaguro în Japonia

Culoarea negru a fost întotdeauna considerată frumoasă în Japonia și de aceea femeile își vopsesc dinții negri . Femeile căsătorite au fost obligate să-și vopsească dinții imediat după căsătorie. Plăcile de fier au fost introduse într-o ceașcă de ceai până când fierul a fost oxidat și ceaiul ar deveni negru. Apoi, unele mirodenii au fost adăugate pentru a acoperi mirosul puternic și femeile ar bea acest lucru frecvent pentru a-și păstra dinții negri. Se spune că această practică a fost de fapt benefică pentru sănătatea lor dentară. Acest obicei a durat mii de ani până când a dispărut la sfârșitul secolului al XIX-lea.

4. Fuste de hobble (1908 – 1914)

Fusta a fost o tendință de scurtă durată , care a durat intre anii 1908 – 1914. Aceste fuste au avut un tiv ușor îngust , care ar încetini pasul purtătorului și au fost numite comic „limitatoare de viteză “ din motive evidente. Pe măsură ce această tendință a început să se estompeze, mulți designeri au început să ofere noi modele care au permis o mișcare mai bună a piciorului.

5. Crakows (secolul 15)

Pantofii cu varf lung au fost la modă în diferite perioade ale istoriei, dar Crakows au fost deosebit de populari în secolul al XV-lea, în ciuda criticilor multor oameni din acea epocă. Spatiul liber era umplut cu vata pentru a-și menține forma intactă, dar lipsa confortului a dus la interzicerea lor în 1465.

6. Corsete masculine (secolele 18 și 19)

În timp ce femeile purtau corsete începând din anii 1500, bărbații au început să le poarte undeva în jurul secolului al XVIII-lea. Acestea au fost folosite în principal pentru a-și slăbi figura, ceea ce a fost popular din 1820 până în 1840, când era de dorit ca bărbații să aibă talie mica, la fel ca femeile. Până în 1880, forma clasică a corsetului s-a schimbat și s-a transformat într-o bandă rigidă cu nervuri pe care barbatii le-au putut atașa la pantaloni.

7. Dieta schelet (începutul anilor 1900)

La începutul anilor 1900, a fost popular în rândul femeilor să tina diete cu ajutorul unor pastile din viermi . Fiecare pilula conținea un ou de vierme , care mai târziu a eclozat, a crescut în interiorul intestinelor lor și a ingerat cea mai mare parte a alimentelor pe care această persoană le-a mâncat. Această practică a ajutat femeile să piardă în greutate, fără a-și tăia din calori. Pericolele acestei diete au fost blocaje intestinale si formarea de chisturi la nivelul ficatului, ochilor, creierului și măduvei spinării.

8. Extensiile de gene folosind ac si ata (1899)

Un articol care a fost publicat în 1899 sugerează că o cale pentru ca femeile să-și facă ochii mai atrăgători a fost să adauge gene. Un ac a fost filetat cu fire de păr lungi luate de pe cap și apoi cusute la marginile externe ale pleoapei între epidermă și limita inferioară a cartilajului tragusului. Înainte de procedură, specialistul va curăța cu atenție partea inferioară a pleoapelor și o va freca cu o soluție care conține cocaină ca sa nu doara.

9. Praf pentru peruci (sfârșitul anilor 1700)

La sfârșitul anilor 1700, oamenii faceau orice pentru a-si face perucile să iasă în evidență. Părul lor era aranjat cateva saptamnai fără a fi spălat, făcându-l o zonă prietenoasă pentru păduchi și paraziți. Multe femei purtau cuști în jurul capului în timpul nopții pentru a ține șoarecii departe de cap.

10. Lizolul – metoda de contraceptie (anii 1960)

Lysol este un produs de curățare pe care femeile îl foloseau pentru a-și curăța bucătăriile și băile, dar i au fost sfătuite să-l utilizeze pentru controlul nașterilor și pentru igiena feminină. Metodele obișnuite de contraceptie erau prea scumpe atunci și femeile trebuiau să găsească propria lor soluție la această problemă. Marca în sine le-a spus că este sigur să se spele in zona intima cu Lysol pentru a nu avea un copil. Multe femei au raportat inflamații , arsuri din cauza utilizării.București
cer fragmentat
3.1 ° C
4 °
2 °
60 %
3.1kmh
66 %
mie
3 °
joi
7 °
vin
6 °
sâm
7 °
Dum
8 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,7792
USD
4,2931
GBP
5,6120
AUD
2,9599

CELE MAI VIZIONATE

Pătratul lui Pitagora – Matricea numerologică care ne dezvaluie caracterul unei persoane!

Acest test ne ajuta sa descoperim cum este cu adevarat o persoana. Matricea numerologică, numită pătratul lui Pitagora, reprezintă caracterul, personalitatea și tendințele în...

România prin ochii turiştilor

Tindem să străbatem mări şi ţări, să ne programăm vacanţe în cele mai exotice colţuri ale lumii, să plecăm cât mai departe pentru a...

Aceste locuri au devenit cunoscute datorită faptului că nimeni nu are voie să le viziteze. Explicaţia pentru acest lucru este infiorătoare!

Multe atracţii turistice au devenit faimoase datorită numărului mare de turişti care le vizitează. Cu cât un loc este mai vizitat, cu atât ajunge...

Cel mai bun neurochirurg din Europa “Când faci un bine cuiva, nu trebuie să ceri nimic în loc.” – Leon Dănăilă

Fiecare celulă umană este sfântă. Credinţa mea este că Dumnezeu, prin mine, ajută bolnavii pe care ajung să-i operez. Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a...

20 de fotografii care ne arată modul în care oamenii și-au trăit viața acum cateva decenii

Astăzi, nu ne putem imagina viața fără toate gadgeturile noastre tehnologice fanteziste. Au devenit o parte atât de integrantă a vieții noastre, încât a...
Apreciază articolul: