Tânărul primar care și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!

Un tânăr primar de 23 de ani din România a uimit o țară întreagă, pentru ceea ce a făcut! Și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!

La Dudestii Noi, in Timis, oamenii au inteles ca sta in puterea lor sa traiasca civilizat, au ales in fruntea comune pe un tanar. Este cel mai tanar primar din Romania si a schimbat multe in comuna.

„Pe aici era un drum de noroi, unde daca se baga un tractor cu o remorca, mai trebuia sa vina 3 tractoare sa il scoata, asa era drumul”, declara o localnica.

Au vrut o schimbare si au ales ca primar pe Alin Nica, un tanar iesit de pe bancile facultatii.

„La 23 de ani am fost cel mai tanar primar din tara. Am avut poate energia si nebunia tinereasca de a ma baga cu capul inainte in ceva ce era extrem de dificil de realizat, sa iei o comuna de la zero, sa nu ai angajati, sediu si nici macar scaun unde sa stai.”, spune primarul.

Edilul Alin Nica afirma ca azi, doar o expozitie cu fotografii mai aminteste peisajele de trista amintire, din comuna. Drumurile principale au primit intre timp asfalt, iar localnicii nu mai sunt rupti de civilizatie.
S-au folosit fonduri europene, la care primarul nu a ajuns usor, ci cu multa insistenta si cu proiecte. A primit peste 10 milioane de euro, bani nerambursabili.

„Comuna este in proportie de 100% canalizata, sa zicem asa. Acoperita cu sistemul de canalizare, iar alimentarea cu apa este in aceeasi proportie”, declara primarul.

Au venit si investitori. Ming Chen ajuns din China in Romania, in urma cu 20 de ani a facut afaceri in mai multe zone din tara, dar de 4 ani s-a stabilit la Dudestii Noi, unde produce tigla metalica. „Toti suntem stabiliti aici, toata familia, si avem si nepoti”, spune Chen.

Principalul angajator in comuna e o uriasa fabrica de mobila. Patronii au atras doua milioane de euro de la Uniune si extind afacerea. „Pentru oamenii de aici din zona sunt create aproape 1000 de locuri de munca.”, declara Marius Raia, directorul general al firmei de mobila

„Ultima statistica pe care am avut-o de la AJOFM era de sub 2% someri in localitate. Cei doi la suta erau fie persoane care nu pot sa munceasca, fie puturosi. In 2007, cand am asfaltat drumul de legatura intre localitatea noastra si DN7, aveam aproximativ 15 firme, majoritatea buticuri si magazine de stricta necesitate. Din 2007 si pana in 2011 am ajuns sa avem peste 100 de firme.”, spunea primarul.

Alin Nica a cochetat si cu muzica. Are un videoclip in palmares, a concurat si la selectiile pentru Eurovision si a participat si la „Vocea Romaniei”.

„A ramas la stadiul de pasiune fiindca am decis sa fac o cariera in administratie, insa nu se stie niciodata. Daca ai succes, poti sa iti schimbi prioritatile”, spunea edilul.Bucharest
cer senin
13.3 ° C
14.4 °
12.8 °
50 %
3.6kmh
0 %
joi
22 °
vin
20 °
sâm
20 °
Dum
24 °
lun
25 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,7442
USD
4,3028
GBP
5,3619
AUD
2,9298

CELE MAI VIZIONATE

15 moduri în care viețile noastre s-au schimbat în ultimii 50 de ani

„Pe vremea mea...”, asa își încep toti bunicii propozițiile , nu? Și asa si trebuie pentru ca lumea s-a schimbat mai drastic în ultimii...

Trovanții, fascinantele „pietre vii” care cresc pe dealurile din România

Formele stranii care s-au format în urmă cu aproximativ 15 milioane de ani, în comuna vâlceană Costeşti, au aprins imaginaţia internauţilor, nu puţini fiind...

12 motive pentru care vă este foame tot timpul (și cum să remediați aceasta problema)

1. Mâncati prea multi carbohidrati rafinati Grasimile rafinate pot fi găsite în orice alimente procesate, în special în paste, produse coapte și alimente zaharoase. Lipsa...

16 fotografii puternice care îți pot topi inima

Uneori, suntem atât de ocupați, îngrijorați de propriile noastre probleme, încât nu mai observăm lucruri uimitoare care se întâmplă în jurul nostru. Cu toate...

10 fotografii enigmatice care ascund povești emoționante în spatele lor

1. Tonya Harding și sireturile rupte Tonya Harding este o cunoscuta patinatoare . Cariera ei a fost scandaloasă. În mijlocul numarului sau de patinaj la...
Apreciază articolul: