Un nou studiu spune că spălatul vaselor, măturatul și călcatul hainelor vă pot prelungi viațaAmintiți-vă din nou în ziua în care eram copii, unul dintre lucrurile pe care le uram cel mai mult era spălatul veselei sau curățarea camerelor noastre. Nu e de mirare că nu există nimic distractiv sau plăcut în privința treburilor casnice. Și am reușit cumva să evităm aceste activități în copilărie . Dar acest truc nu mai funcționează când suntem adulți. Cu toate acestea, suntem siguri că nu veți mai dori să le evitați după ce vă spunem că ștergerea podelei vă poate ajuta să trăiți mai mult.

Iată vestea pe care tocmai am așteptat-o. Se pare că nu mai trebuie să vă epuizați în sala de gimnastică pentru a trăi mai mult. Pentru o bună perioadă, oamenii au crezut că treburile de uz casnic nu erau suficiente pentru a-și menține sănătatea, dar acest zvon a fost cauzat de lipsa de informații. Oamenii de stiinta americani au relatat ca si activitatile casnice cum ar fi calcatul hainelor sau spalarea podelei pot contribui considerabil la a va ajuta sa traiti mai mult.

Studiul a implicat 6.000 de participanți și toți au fost femei, cu vârsta cuprinsă între 63 și 99 de ani. Au colectat date despre activitatea lor fizică zilnică timp de o săptămână, iar medicii au monitorizat starea lor de sănătate timp de 3 ani.

Conform rezultatelor, femeile care au petrecut aproximativ 30 de minute facand activități fizice ușoare cum ar fi strangerea hainelor au avut un risc de deces de 12% mai mic comparativ cu cele care aproape nu s-au mișcat. Rata m0rtalității a fost chiar mai scăzută în rândul celor care au participat în mod regulat la 30 de minute de activitate moderată până la viguroasă. Creșterea ratei speranței de viață în acest caz a fost de aproximativ 39%. Cercetatorii au raportat ca rezultatele au fost similare pentru femeile de orice varsta, cultura, si greutatea.

„A face ceva este mai bine decât să nu faci nimic”, a remarcat autorul principal al studiului. Conform cuvintelor sale, recomandările actuale încurajează activitățile simple.

Cercetătorii subliniază faptul că, deși studiul s-a concentrat asupra femeilor mai in varsta, se aplică și tinerei generații. De exemplu, este esențial să dezvolți obiceiuri sănătoase în timp ce încă sunteți tineri . În acest caz, va fi mai ușor să le mențineți pe tot parcursul vieții.

Bonus: Vasele de spalat sunt, de asemenea, un excelent dispozitiv de eliberare a stresului.

Există o mulțime de studii care confirmă legătura dintre nivelurile ridicate de stres și m0rtalitate. Deci, aici este încă un motiv pentru a începe să faceți cel puțin unele treburi de uz casnic. Se pare că oamenii care se spală cu grijă (se concentrează pe proces, mirosesc săpunul și simt temperatura apei) își reduc nivelul de anxietate cu 27% . Prin urmare, acest lucru vă ajută să vă prelungiți viața .

Un lucru important care trebuie menționat aici este că trebuie să vă concentrați cu adevărat asupra procesului. Oamenii care nu au acordat atenție și au spălat vasele doar pentru că aveau nevoie, nu au beneficiat de aceste beneficii pentru sănătate.

București
cer senin
22.5 ° C
23 °
22 °
16 %
5.1kmh
0 %
joi
22 °
vin
23 °
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
18 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,8334
USD
4,4437
GBP
5,5178
AUD
2,7785

CELE MAI VIZIONATE

Pătratul lui Pitagora – Matricea numerologică care ne dezvaluie caracterul unei persoane!

Acest test ne ajuta sa descoperim cum este cu adevarat o persoana. Matricea numerologică, numită pătratul lui Pitagora, reprezintă caracterul, personalitatea și tendințele în...

România prin ochii turiştilor

Tindem să străbatem mări şi ţări, să ne programăm vacanţe în cele mai exotice colţuri ale lumii, să plecăm cât mai departe pentru a...

Aceste locuri au devenit cunoscute datorită faptului că nimeni nu are voie să le viziteze. Explicaţia pentru acest lucru este infiorătoare!

Multe atracţii turistice au devenit faimoase datorită numărului mare de turişti care le vizitează. Cu cât un loc este mai vizitat, cu atât ajunge...

Cel mai bun neurochirurg din Europa “Când faci un bine cuiva, nu trebuie să ceri nimic în loc.” – Leon Dănăilă

Fiecare celulă umană este sfântă. Credinţa mea este că Dumnezeu, prin mine, ajută bolnavii pe care ajung să-i operez. Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a...

20 de fotografii care ne arată modul în care oamenii și-au trăit viața acum cateva decenii

Astăzi, nu ne putem imagina viața fără toate gadgeturile noastre tehnologice fanteziste. Au devenit o parte atât de integrantă a vieții noastre, încât a...
Apreciază articolul: