12 motive pentru care vă este foame tot timpul (și cum să remediați aceasta problema)

1. Mâncati prea multi carbohidrati rafinatiGrasimile rafinate pot fi găsite în orice alimente procesate, în special în paste, produse coapte și alimente zaharoase. Lipsa de fibre face ca corpul tău să le digere repede, astfel încât foamea vine imediat, iar senzația de plenitudine care vine odată cu mâncarea este doar temporară.

S-a dovedit că alimentele bogate în fibre durează mai mult pentru a fi digerate, astfel încât adăugarea de fibre în dieta noastră este o soluție bună aici. Dacă încetați să vă alimentați constant corpul cu carbohidrați rafinați și să-i înlocuiți cu alimente mai sănătoase precum cereale integrale, orez brun și legume, veți vedea în curând o diferență a nivelului de foame.

2. Diabet

Diabetul, în special diabetul de tip 2 , este o boală care te poate face să simți foame tot timpul. Din cauza diabetului, a glucozei, sursa noastră de energie rămâne în sânge în loc să se răspândească în celulele noastre. Acest lucru face ca persoana care o are să simtă foame. Multe vedete, inclusiv Tom Hanks , au fost diagnosticate cu diabet și se bucură totuși de o viață minunată.

Senzația de foame este doar unul dintre simptomele diabetului, care poate fi diagnosticat printr-un test de sânge. După un examen adecvat și prin medicamente și o dietă specială, acesta poate fi controlat și aceste simptome vor fi demult dispărute.

3. Lucrati prea mult

4. Luati anumite medicamente

Apetitul crescut poate fi, de asemenea, un efect secundar al multor medicamente din cauza anumitor elemente pe care le conțin. Cele mai frecvente sunt cortizolul, insulina , clozapina și olanzapina care pot fi găsite în medicamente pentru diabet, antidepresive sau stabilizatoare de dispoziție.

Dacă câștigați în greutate sau simțiți foame extinsă după ce ați luat un nou medicament, este mai bine să discutați cu medicul dumneavoastră și să vedeti dacă este posibil să vă alternați tratamentul sau să găsiți o altă modalitate de a controla reacțiile adverse.

5. Prea mult stres (alimentație emoțională)

6. Mâncați prea repede sau când sunteți distras

7. Hipertiroidism (tiroidă hiperactivă)

8. Nu dormiti suficient

9. Sarcina

Studiile indică faptul că 50–90 la sută dintre femeile gravide au pofte. Un test de sarcină va confirma dacă acesta este motivul pentru care vă confruntați cu aceste pofte. Dacă da, o discuție cu medicul dumneavoastră vă poate ajuta să vă controlați foamea și o dietă specială vă va ajuta să nu câștigați prea mult în greutate.

11. Consumati prea mult alc0ol

Alc0olul ne afectează serios pofta de mâncare. Potrivit cercetătorilor , alco0lul scade leptina, un hormon care este responsabil pentru senzația noastră de plinătate, mai ales atunci când este consumat înainte sau în timpul mesei. A bea prea mult este, de asemenea, considerat un factor de risc pentru obezitate.

Puteți renunta complet la alc0olul din viața dvs. sau puteți bea în mod responsabil. Ar trebui să evitați să il combinați cu alimentația, deoarece vă face mai sensibil la aromele alimentare și creierul este apoi păcălit pentru a dori mai multă mâncare.

11. Nu bei suficientă apă

12. Lipsa de grăsime din dieta ta

București
cer senin
12.1 ° C
12.2 °
12 °
40 %
1kmh
0 %
mie
10 °
joi
21 °
vin
22 °
sâm
15 °
Dum
17 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,8337
USD
4,4474
GBP
5,5167
AUD
2,7713

CELE MAI VIZIONATE

Pătratul lui Pitagora – Matricea numerologică care ne dezvaluie caracterul unei persoane!

Acest test ne ajuta sa descoperim cum este cu adevarat o persoana. Matricea numerologică, numită pătratul lui Pitagora, reprezintă caracterul, personalitatea și tendințele în...

România prin ochii turiştilor

Tindem să străbatem mări şi ţări, să ne programăm vacanţe în cele mai exotice colţuri ale lumii, să plecăm cât mai departe pentru a...

Aceste locuri au devenit cunoscute datorită faptului că nimeni nu are voie să le viziteze. Explicaţia pentru acest lucru este infiorătoare!

Multe atracţii turistice au devenit faimoase datorită numărului mare de turişti care le vizitează. Cu cât un loc este mai vizitat, cu atât ajunge...

Cel mai bun neurochirurg din Europa “Când faci un bine cuiva, nu trebuie să ceri nimic în loc.” – Leon Dănăilă

Fiecare celulă umană este sfântă. Credinţa mea este că Dumnezeu, prin mine, ajută bolnavii pe care ajung să-i operez. Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a...

20 de fotografii care ne arată modul în care oamenii și-au trăit viața acum cateva decenii

Astăzi, nu ne putem imagina viața fără toate gadgeturile noastre tehnologice fanteziste. Au devenit o parte atât de integrantă a vieții noastre, încât a...
Apreciază articolul: