12 motive pentru care vă este foame tot timpul (și cum să remediați aceasta problema)1. Mâncati prea multi carbohidrati rafinati

Grasimile rafinate pot fi găsite în orice alimente procesate, în special în paste, produse coapte și alimente zaharoase. Lipsa de fibre face ca corpul tău să le digere repede, astfel încât foamea vine imediat, iar senzația de plenitudine care vine odată cu mâncarea este doar temporară.

S-a dovedit că alimentele bogate în fibre durează mai mult pentru a fi digerate, astfel încât adăugarea de fibre în dieta noastră este o soluție bună aici. Dacă încetați să vă alimentați constant corpul cu carbohidrați rafinați și să-i înlocuiți cu alimente mai sănătoase precum cereale integrale, orez brun și legume, veți vedea în curând o diferență a nivelului de foame.

2. Diabet

Diabetul, în special diabetul de tip 2 , este o boală care te poate face să simți foame tot timpul. Din cauza diabetului, a glucozei, sursa noastră de energie rămâne în sânge în loc să se răspândească în celulele noastre. Acest lucru face ca persoana care o are să simtă foame. Multe vedete, inclusiv Tom Hanks , au fost diagnosticate cu diabet și se bucură totuși de o viață minunată.

Senzația de foame este doar unul dintre simptomele diabetului, care poate fi diagnosticat printr-un test de sânge. După un examen adecvat și prin medicamente și o dietă specială, acesta poate fi controlat și aceste simptome vor fi demult dispărute.

3. Lucrati prea mult

4. Luati anumite medicamente

Apetitul crescut poate fi, de asemenea, un efect secundar al multor medicamente din cauza anumitor elemente pe care le conțin. Cele mai frecvente sunt cortizolul, insulina , clozapina și olanzapina care pot fi găsite în medicamente pentru diabet, antidepresive sau stabilizatoare de dispoziție.

Dacă câștigați în greutate sau simțiți foame extinsă după ce ați luat un nou medicament, este mai bine să discutați cu medicul dumneavoastră și să vedeti dacă este posibil să vă alternați tratamentul sau să găsiți o altă modalitate de a controla reacțiile adverse.

5. Prea mult stres (alimentație emoțională)

6. Mâncați prea repede sau când sunteți distras

7. Hipertiroidism (tiroidă hiperactivă)

8. Nu dormiti suficient

9. Sarcina

Studiile indică faptul că 50–90 la sută dintre femeile gravide au pofte. Un test de sarcină va confirma dacă acesta este motivul pentru care vă confruntați cu aceste pofte. Dacă da, o discuție cu medicul dumneavoastră vă poate ajuta să vă controlați foamea și o dietă specială vă va ajuta să nu câștigați prea mult în greutate.

11. Consumati prea mult alc0ol

Alc0olul ne afectează serios pofta de mâncare. Potrivit cercetătorilor , alco0lul scade leptina, un hormon care este responsabil pentru senzația noastră de plinătate, mai ales atunci când este consumat înainte sau în timpul mesei. A bea prea mult este, de asemenea, considerat un factor de risc pentru obezitate.

Puteți renunta complet la alc0olul din viața dvs. sau puteți bea în mod responsabil. Ar trebui să evitați să il combinați cu alimentația, deoarece vă face mai sensibil la aromele alimentare și creierul este apoi păcălit pentru a dori mai multă mâncare.

11. Nu bei suficientă apă

12. Lipsa de grăsime din dieta ta

Bucharest
cer senin
13.3 ° C
14.4 °
12.8 °
50 %
3.6kmh
0 %
joi
22 °
vin
20 °
sâm
20 °
Dum
24 °
lun
25 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,7442
USD
4,3028
GBP
5,3619
AUD
2,9298

CELE MAI VIZIONATE

15 moduri în care viețile noastre s-au schimbat în ultimii 50 de ani

„Pe vremea mea...”, asa își încep toti bunicii propozițiile , nu? Și asa si trebuie pentru ca lumea s-a schimbat mai drastic în ultimii...

Trovanții, fascinantele „pietre vii” care cresc pe dealurile din România

Formele stranii care s-au format în urmă cu aproximativ 15 milioane de ani, în comuna vâlceană Costeşti, au aprins imaginaţia internauţilor, nu puţini fiind...

12 motive pentru care vă este foame tot timpul (și cum să remediați aceasta problema)

1. Mâncati prea multi carbohidrati rafinati Grasimile rafinate pot fi găsite în orice alimente procesate, în special în paste, produse coapte și alimente zaharoase. Lipsa...

16 fotografii puternice care îți pot topi inima

Uneori, suntem atât de ocupați, îngrijorați de propriile noastre probleme, încât nu mai observăm lucruri uimitoare care se întâmplă în jurul nostru. Cu toate...

10 fotografii enigmatice care ascund povești emoționante în spatele lor

1. Tonya Harding și sireturile rupte Tonya Harding este o cunoscuta patinatoare . Cariera ei a fost scandaloasă. În mijlocul numarului sau de patinaj la...
Apreciază articolul: