Așa arătau strămoșii noștri! Unii vă vor lăsa fără cuvinte

12. Omul neoliticAcest om a trăit în perioada neolitică. El a fost înmormântat acum aproximativ 5500 de ani pe teritoriul Regatul Unit. Pentru comparație, el s-a născut cu 500 de ani înainte de înființarea Stonehenge.

11. Ava, o femeie din epoca bronzului

Această tânără, poreclită Eve, a trăit în urmă cu aproximativ 3700 de ani. Rămășițele sale au fost dezgr0pate în Scoția dintr-un m0rmânt sculptat în rocă. Arheologul Maya Hoole și artistul Hew Morrison au fost responsabili de recrearea aspectului femeii.

10. Tutankhamen

Vechiul faraon egiptean și poate cea mai importantă personalitate din istoria egipteană a domnit între 1332-1323 î.Hr. A primit tronul la vârsta de 10 ani și a decedat înainte de 20 de ani.

9. Fată din Grecia Antică

Această fată a trăit la Atena și a decedat la vârsta de 11 ani în aproximativ 430 î.Hr. Până în acest moment, civilizația greacă traversa perioada cea mai promițătoare.

8. Iulius Cezar

7. Roman decedat la Pompei

La 24 august 79 d.Hr., erupția catastrofală a Vezuviului a distrus orașul roman Pompeii. Conform informațiilor istorice, aproximativ 16-20 de mii de oameni au decedat în timpul acestui dezastru natural. Un examinator medical britanic a recreat fața uneia dintre victime de la acea vreme pe baza imaginilor cu raze X și a altor caracteristici ale craniului.

6. O femeie din Roma Antică care a decedat în Herculaneum

Herculaneum a fost un alt oraș roman distrus în timpul erupției lui Vezuviu. Aceasta este imaginea reconstruită a uneia dintre victimele acelui oraș.

5. Un tânăr din Evul Mediu

4. Richard al III-lea, regele Angliei

Richard al III-lea a trăit în a doua jumătate a secolului al XV-lea. În piesa lui Shakespeare, el a fost înfățișat ca o persoană teribil de crudă și vicleană. Cu toate acestea, oamenii de știință încă argumentează despre personalitatea lui – este foarte greu să găsești adevărul în intrigile palatului și în încurcăturile din trecut. Resturile regelui au fost descoperite într-o parcare acum câțiva ani. Pe baza acestor date și examinând craniul regelui, oamenii de știință au creat acest model plastic al feței sale.

3. Henric al IV-lea, regele Franței

2. Johann Sebastian Bach

1. Maximilien Robespierre

București
nori împrăștiați
14.1 ° C
15.6 °
12 °
82 %
1.5kmh
35 %
mie
13 °
joi
21 °
vin
22 °
sâm
22 °
Dum
23 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,8412
USD
4,4742
GBP
5,4154
AUD
2,8701

CELE MAI VIZIONATE

Pătratul lui Pitagora – Matricea numerologică care ne dezvaluie caracterul unei persoane!

Acest test ne ajuta sa descoperim cum este cu adevarat o persoana. Matricea numerologică, numită pătratul lui Pitagora, reprezintă caracterul, personalitatea și tendințele în...

România prin ochii turiştilor

Tindem să străbatem mări şi ţări, să ne programăm vacanţe în cele mai exotice colţuri ale lumii, să plecăm cât mai departe pentru a...

Aceste locuri au devenit cunoscute datorită faptului că nimeni nu are voie să le viziteze. Explicaţia pentru acest lucru este infiorătoare!

Multe atracţii turistice au devenit faimoase datorită numărului mare de turişti care le vizitează. Cu cât un loc este mai vizitat, cu atât ajunge...

Cel mai bun neurochirurg din Europa “Când faci un bine cuiva, nu trebuie să ceri nimic în loc.” – Leon Dănăilă

Fiecare celulă umană este sfântă. Credinţa mea este că Dumnezeu, prin mine, ajută bolnavii pe care ajung să-i operez. Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a...

20 de fotografii care ne arată modul în care oamenii și-au trăit viața acum cateva decenii

Astăzi, nu ne putem imagina viața fără toate gadgeturile noastre tehnologice fanteziste. Au devenit o parte atât de integrantă a vieții noastre, încât a...
Apreciază articolul: