România prin ochii turiştilorTindem să străbatem mări şi ţări, să ne programăm vacanţe în cele mai exotice colţuri ale lumii, să plecăm cât mai departe pentru a vedea acel “ceva” şi a pune cele mai frumoase fotografii pe Instagram. Plecăm în Franţa, Italia, Anglia, Germania, Spania şi lista poate continua.

Dar, mă întrebam: Oare de ce nu descoperim locuri frumoase şi noi destinaţii aici, în România ? De ce nu dezvoltăm noi turismul şi nu valorificăm ceea ce avem? De ce suntem atraşi de monumentele, natura altei ţări şi mai puţin de ale ţării noastre?

Pentru a găsi răspuns la aceste întrebări am vorbit cu cei care practică turismul aici, în România şi au descoperit o mulţime de locuri impresionante. Patricia Costea, Anda Stănciulescu (România) şi Joanna Balas (Polonia) sunt cele care, cu siguranţă vă vor motiva. Am fost surprinsă să aflu că avem atâtea destinaţii care aşteaptă sa fie descoperite sau de ce nu, REdescoperite.

După 15 ani de călătorit şi 40 de ţări vizitate, a hotărât să fie turist la ea acasă.

“Am vazut aproximativ 40 de ţări până în prezent. Nu ştiu în ce moment s-a produs schimbarea, dar în ultimii doi ani am simţit că vreau să călătoresc mai mult în România şi am descoperit o mulţime de locuri interesante si oameni frumoşi”, ne spune Patricia Costea.

Ea vine din Bistriţa şi iubeşte fotografia. Această pasiune a moştenit-o de la bunicul său, care făcea fotografii alb-negru. Pe Patricia călătoriile o ajută să se destindă în timpul liber, să uite de toate grijile şi totodată să descopere locuri şi perspective noi.

Printre destinaţiile ei preferate se numără: conacul Golesti, parcul Mogoşoaia, Comana, Cernica, Cetatea Poienari, Barajul Vidraru, Valea Doftanei si Transfăgărăşan. Vara merge în Vama Veche sau în Delta Dunării, iar în celălalt timp face trekking în munţii Făgăraş!

Călătorie cu familia, ce poate fi mai frumos?

Anda Stănciulescu are 29 de ani, este Social Media Director într-o agenţie de publicitate şi mamă de doi ani. Împreună cu soţul şi copilul ei călătoresc pentru a descoperi România. “Turismul pentru mine este modalitatea preferată prin care vreau să îmi petrec timpul liber. Este de asemenea cel mai distractiv mod de a te dezvolta personal şi a creşte din multe puncte de vedere”, ne spune ea.


Anda a împărtăşit cu noi lista ei de locuri mai puţin cunoscute care i-a oferit privelişti frumoase şi amintiri: Tinovul Mohoș, Vulcanul stins de la Racoș (județul Brașov), Mocănița de la Sovata, Vârful Bucșoiu (Bucegi), La Lanțuri (Piatra Craiului), Cascada Vânturătoarea (lângă Băile Herculane), Peșterile Viezuroiu de la Moneasa, Castelul Bethlen de la Arcalia, Crovurile din Mehedinți, Cheile Corcoaie.

A venit din Polonia pentru natura şi obiectivele turistice din România.

Iar pentru a confirma cele spuse de către Anda şi Patricia, vă fac cunoştinţă cu Joanna Balas, o tânără în vârstă de 32 de ani care vine din Polonia. A ajuns pentru prima dată în România în anul 2016 alături de gaşca sa şi nu a ratat nici o șansă de a vizita cele mai frumoase locuri turistice din ţara noastră. “Pentru mine turismul reprezintă culturi şi locuri noi. Sunt curioasă să încerc din mâncărurile tradiţionale a fiecărei ţări. Spre exemplu, cât am călătorit înRomânia, am cumpărat diverse tipuri de brânză de la oamenii la care am stat”,ne mărturiseşte Joanna.

Călătoria ei de acum trei ani a început cu Peştera Urşilor şi Padiş. Următoarele zile a descoperit Transfăgărăşan, Braşov, Bucureşti, Sighişoara( “un oraş foartecolorat”) şi desigur Vama Veche, unde, din spusele ei, a admirat cele mai frumoase apusuri. Ceea ce a impresionat-o cel mai mult din această experienţă au fost Vulcanii Noroioşi.

Mai jos puteţi vedea câteva fotografii făcute de Joanna în călătoria ei prin România.

V-am relatat câteva dintre experienţele turiştilor şi v-am prezentat locurile care merită de văzut. Acum, e rândul vostru să vă lăsaţi duşi de valul călătoriilor şi să vă oferiţi şansa de a descoperi această ţară frumoasă!!!

Autor: Guștiuc Mădălina

București
cer acoperit de nori
23.9 ° C
24 °
23.9 °
25 %
4.1kmh
94 %
Dum
24 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
27 °
joi
28 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,8577
USD
4,1111
GBP
5,3315
AUD
3,0037

CELE MAI VIZIONATE

Pătratul lui Pitagora – Matricea numerologică care ne dezvaluie caracterul unei persoane!

Acest test ne ajuta sa descoperim cum este cu adevarat o persoana. Matricea numerologică, numită pătratul lui Pitagora, reprezintă caracterul, personalitatea și tendințele în...

România prin ochii turiştilor

Tindem să străbatem mări şi ţări, să ne programăm vacanţe în cele mai exotice colţuri ale lumii, să plecăm cât mai departe pentru a...

Aceste locuri au devenit cunoscute datorită faptului că nimeni nu are voie să le viziteze. Explicaţia pentru acest lucru este infiorătoare!

Multe atracţii turistice au devenit faimoase datorită numărului mare de turişti care le vizitează. Cu cât un loc este mai vizitat, cu atât ajunge...

Cel mai bun neurochirurg din Europa “Când faci un bine cuiva, nu trebuie să ceri nimic în loc.” – Leon Dănăilă

Fiecare celulă umană este sfântă. Credinţa mea este că Dumnezeu, prin mine, ajută bolnavii pe care ajung să-i operez. Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a...

20 de fotografii care ne arată modul în care oamenii și-au trăit viața acum cateva decenii

Astăzi, nu ne putem imagina viața fără toate gadgeturile noastre tehnologice fanteziste. Au devenit o parte atât de integrantă a vieții noastre, încât a...
Apreciază articolul: