Array

Adrian Şulcă a obtinut aurul pentru Romania la Jocurile Olimpice de Tineret!!!!

- Advertisement -

In ultimii anii Romania da lumii o multime de sportivi de top care ne fac mandri peste tot in lume cu performantele lor incredibile. De la Simona Halep pana la restul sportivilor care fac istorie in lume toti au un singur lucru in comun, toti sunt romani si sunt mandri de acest lucru. Insa pana a ajunge sa faca istorie a fost nevoie de multa munca si extrem de multe sacrificii.

Astazi insa vorbim de Adrian Şulcă, un sportiv de doar 17 ani care a adus medalia de aur la judo pentru Romania la Jocurile Olimpice de Tineret. A fost un moment incredibil, am crezut în mine înainte să intru pe saltea. Mereu îmi spuneam în minte că eu pot să fac asta. Şi am reușit. Şi când am reușit, a fost ceva incredibil. Nici n-am știut cum să mă bucur, ce să fac”, a declarat Şulcă.

„E o muncă enormă ce-am făcut nu numai eu cu el, ci și antrenorii de acasă. Tot staff-ul de la Cluj a depus un efort mare ca să-l calificăm și aici să obțină medalie. Mă bucur enorm de mult. La categoria asta de vârstă el a ieșit campion olimpic”, a spus Bodo Roland, antrenorul lui Adrian.

- Advertisement -

„Adi face două antrenam pe zi, 11 pe săptămână, programul e destul de încărcat care nu te lasă să faci mare lucru în rest, dar îţi aduce foarte mari satisfacţii”, a declarat Florin Bercean, vicepreședinte executiv Federația Română de Judo.

Printre primii oameni cu care a vorbit Adrian imediat după victorie a fost chiar președintele Federației Române de Judo.

„Extraordinară performanţa acestui băiat. Modest, puternic, vesel. Faptul că la 17 ani ia o medalie olimpică e senzaţional. Am vorbit cu el la telefon, mi l-a dat Mihai Covaliu la telefon şi era emoţionat şi mi-a spus că se bucură pentru el, pentru judo, dar mai mult se bucură pentru România”, a declarat Cozmin Guşă.