Array

Apa De Sfeclă Este Un Elixir Pentru Toate Bolile – Rețeta Recomandată De Medicii Specialiști

- Advertisement -

Sfecla roşie este un aliment deosebit de complex, datorită conţinutului foarte bogat în substanţe nutritive. Această legumă aparent banală este recomandată în curele de detoxifiere a organismului şi ca adjuvant în cazul multor probleme de sănătate.

Apa de sfeclă este o reţetă elaborată de ing. Valeriu Popa, unul dintre cei mai mari fitoterapeuți români. Apă de sfeclă roşie pentru boli pulmonare. Apa de sfeclă roşie este recomandată pentru toate bolile de plămâni, începând de la bronşite acute sau cronice şi pneumonii, până la tuberculoză pulmonară. Completează cu succes alte formule complementare de tratament, se prepară foarte uşor şi este un adevărat elixir pentru sănătate.

Mod de preparare şi administrare: – Se iau 2 borcane de 10 litri fiecare şi 2 kilograme de sfeclă roşie, curăţată. – Sfecla roşie se dă pe răzătoarea mare, după care se pune într-un borcan, peste care se toarnă apă clocotită până se umple. – Începând cu a doua zi, se consumă doar acel lichid, în loc de apă (1-2 litri pe zi). – Când lichidul este pe sfârşite, se pregăteşte cel de-al doilea borcan. – Tratamentul nu trebuie întrerupt 3 luni.

Alte reţete elaborate de Valeriu Popa, pentru boli pulmonare: Pneumonie: – Miere şi mentă: se amestecă 1 kg. de miere cu 300 g de mentă proaspătă, tăiată mărunt; se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă.

- Advertisement -

– Nucşoară, in şi miere: se pisează 1 nucşoară, 20 g piper şi 50 g seminţe de in şi se amestecă cu 200 g miere; se ia câte 1 linguriţă, dimineaţa, pe stomacul gol. – Fiertură de ovăz: în 2 litri de apă se fierb 10 linguri de ovăz, timp de 15 minute; timp de 7 săptămâni, se bea fiertură de ovăz în loc de apă (un litru şi jumătate pe zi).

Tuse rebelă: Se spală un ştiulete de porumb, cu boabe cu tot (de preferinţă cu cocean roşu) şi se pune să fiarbă într-un litru de apă. În momentul în care lichidul începe să se coloreze, se strecoară. Ceaiul din ştiuleţi de porumb se bea călduţ, timp de 2-3 zile, în loc de apă.