Array

Aveti grija la produsele retrase de Carrefour din cauza infectării cu Listeria!!

- Advertisement -

Carrefour a retras miercuri de pe piaţă mai multe salate de icre şi humus, ca urmare a evidenţierii prezenţei bacteriei Listeria monocytogenes, anunţă Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Societatea Crrefour România SA, procedează la retragerea de la comercializare a produselor, ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes”, arată documentele transmise către Autoritatea Sanitar Veterinară.

Potrivit Autorităţii, produsele rechemate de la consumator sunt:
– salată cu icre de crap și ceapă 140 gr, brand Carrefour, lot: 2408 / DLC 13.10.2018, cod EAN: 6420169005328

– salată cu icre de crap și ceapă 70 gr, brand Carrefour, lot: 2408 / DLC 13.10.2018, cod EAN: 6420169005304

- Advertisement -

– salată cu icre de crap și ceapă 70 gr, brand Carrefour, lot: 2408 / DLC 13.10.2018, cod EAN: 6420169005298

– salată humus 250 gr, brand Carrefour, lot 264 / DLC 06:10.2018, cod EAN: 5941850531175

„Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară are rolul de supraveghetor, comerciantul Carrefour fiind cel care a dispus la la retragerea alimentelor”, spun reprezentanții Autorității.

ANSVSA recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi in magazinele de unde le-au cumparat, iar contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

„Persoanele care au consumat produsele și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul si sa raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele imunosupresoare, precum si cele in vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni”, spune ANSVSA.

- Advertisement -

LISTERIA. Cel mai probabil, bacteria provenea de la legumele congelate într-o fabrică din Ungaria. Iată ce este bacteria LISTERIA și care sunt persoanele cele mai expuse riscului îmbolnăvirii.

Listerioza este o infecție severă, provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes.

Deși oricine se poate infecta, în cazul anumitor persoane riscul este mai mare. Listerioza poate reprezenta un pericol mare pentru femeile însărcinate și pentru făt, provocând, în numeroase cazuri, nașterea prematură, avortul sau nașterea unui copil mort.

LISTERIA. Ce este bacteria listeria
Bacteria listeria se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză (însă cel mai adesea germenele se găsește în carnea gătită insuficient și în produsele lactate). În unele cazuri germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale, conform click.ro.

LISTERIA. Care sunt simptomele bolii listerioza
Unele persoane fac o formă a bolii asemănătoare gripei, prezentând simptome precum febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice.