Array

Carpatii Romaniei, locul unde padurea a fost taiata si vaduta bucata cu bucata strainilor!!!

- Advertisement -

Avem norocul de a trai intr-o tara extrem de frumoasa insa pe care nu stim cum sa o pretuim si cum sa proftim de tot ce ne ofera ea. Spre deosebire de alte tari care isi protejeaza muntii si marile la noi totul pare a fi de vanzare pentru pretul corect si folosind o relatie acolo unde este nevoie.

Dupa 89 tot ce a apartinut statului a fost vadut catre privati care in loc sa creeze noi locuri de munca si sa duca fabricile si uzinile la un alt nivel si sa le creasca au luat tot ce au putut din ele pentru a se imbogati dupa care au ramas in paragina, in urma lor ramanand doar urma a ce a fost odata.

In clipul postat mai sus putem vedea ce se intampla si cu padurile noatre care de la an la an dispar fara ca cineva sa aibe ceva de spus despre acest lucru. Carpatii Romaniei sunt astfel taiati bucata cu bucata si vanduti strainilor care in foarte putin timp ce vand mobila facuta din acest lemn.

- Advertisement -

„Munţii mei iubiţi au cancer. Munţii noştri au cancer. Un mare cancer a cărui cauză suntem chiar noi, oamenii, şi la a cărui extindere contribuim din plin. Prin neimplicare, prin ignoranţă, prin lipsă de educaţie, prin lipsa de compasiune, prin egoism şi prin faptul că prea puţin ne asumăm să lăsăm o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Credem că totul ni se cuvine, aici şi acum”, a scris Alex Găvan.

Semnalează faptul că „ultimele zone de sălbăticie autentică din Europa sunt aici, la noi, în Carpaţi” şi că „singurul timp rămas este cel al acţiunii”.

Speram totusi ca cineva sa ia atitudine si acest lucru sa inceteze pentru a mai avea si noi o padure si nu dar locul in care aceasta a fost candva!