Array

Clipul „This is Romania“ – finalist la „Cel mai bun video de prezentare a unei ţări!!

- Advertisement -

„This is Romania“ este un scurt metraj realizat pentru incuraja strainii sa viziteze Romania, o tara in care pot alege daca vor sa mearga la munte sau la mare in delta sau la campie.

Din punct de vedere geografic, ţara este împărţită în patru zone: Transilvania, Moldova, Ţara Românească şi Dobrogea.

Litoralul romanesc al Marii Negre, supranumit si Riviera romaneasca, se intinde pe o lungime de 245 de km si include cel mai mare port românesc, Constanţa.
Capitala României si cel mai mare oras cu o populatie de peste 2 milioane locuitori este Bucureşti.Din 1 ianuarie 2007 Romania este stat membru al NATO, ONU si din ianuarie 2007 a Uniunii Europene (UE).
Climatul este temperat-continental, cu ierni pline de zăpadă şi veri calde. Este o destinaţie turistică tot anul.

- Advertisement -

Cu o lungă şi distinsă istorie, România este un tezaur de cultură, artă şi frumuseţe naturală. În ciuda greutăţilor şi a provocărilor de a fi o ţară în dezvoltare, frumuseţea României este magnifică prin mulţimea de monumente, tradiţii şi locuri culturale moştenite.

România este unicul loc în lume unde mai multe Manastiri Ortodoxe cu exteriorul lor remarcabil si cu frescele interioare au fost păstrate şi transmise din timpuri medievale, iar datorită unicităţii şi valorii artistice ele au fost adăugate în 1993 în Lista Internaţională a Moştenirilor a UNESCO.

Traversată de apele Dunarii, România are un scenariu sensibil, incluzând frumoşii şi împăduriţii Muntii Carpati, Coasta Marii Negre şi Delta Dunarii, care este cea mai mare deltă europeană atât de bine păstrată.

România este altfel decât tot ce aţi trăit înainte. Este un loc plin de mistere şi legende, în care castelele, fortăreţele şi bisericile scot în relief frumuseţea peisajelor. Îmbinarea arhitecturii medievale şi a modernismului vestic face din România o experienţă unică şi bogată pentru fiecare turist. Sistemul de imigrare şi de vamă este destul de relaxat, mulţi dintre cei care vin în România neavând nevoie de viză înainte.