Array

Motivul pentru care se poarta verigheta pe al patrulea deget

- Advertisement -

Te-ai întrebat vreodată de ce cuplurile căsătorite poartă verigheta pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă? Schimbul de inele este un semn de dragoste și de angajament, dar de ce trebuie să fie doar pe degetul inelar?

Există mai multe explicații de ce verigheta se poartă pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă,deoarece fiecare cultură are credințele sale.

Teorii care explică purtarea inelului de nuntă pe cel de-al patrulea deget:

Teoria chineză
În conformitate cu miturile chineze,fiecare deget reprezintă o parte importantădin viața ta. Degetul mare reprezintă familia,degetul arătător este pentru frați,degetul mijlociu este pentru tine,degetul inelar este pentru partenerul de viață,iar degetul mic este pentru copiii. Așadar,inelul de nuntă este întotdeauna purtat pe degetul inelar.

- Advertisement -

Teoria greacă și romană
Potrivit teoriei elene și romane,avem în corp o venă cunoscută sub numele de ”cava amoris”. Această venă este legată de inimă și de cel de-al patrulea deget de la mâna stângă și,prin urmare,este,de asemenea,cunoscută sub numele de vena iubirii. Acesta este motivul pentru care poporul grec și cel roman cred că prin purtarea inelului de nuntă pe degetul inelar,împărtășeșsc iubirea și cea mai importantă partea a corpului cu partenerii lor.

Teoria americană
Cu toate că oamenii au purtat verighetele foarte mult timp pe degetul inelar,americanii aveau propriul motiv pentru care purtau inelul de nuntă pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă. Ei și-au dat seama că cel mai des accidentat deget,dar și cel mai folosit este cel din mijloc. Și astfel,prin purtarea verighetei pe degetul mijlociu,se va deteriora și își va pierde strălucirea.

Al patrulea deget de la mână este cel de-al doilea deget cel mai puțin folosit după degetul mic. Și,din moment ce este mai puțin predispus la accidente,este cel mai sigur pentru purtarea bijuteriei de nuntă atât de importante. În plus,motivul pentru care a fost respinsă purtarea pe degetul mic este că e prea mic pentru inel.

În timp ce majoritatea oamenilor poartă verigheta pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă,există câțiva care nu o poartă pe stânga ci pe dreapta. Toate aceste lucruri depind de tradițiile și cultura în care s-a născut fiecare,dar și în funcție de alegerea personală.