Array

Muzeul de artă comparată din Sângeorz-Băi!

- Advertisement -

Muzeul de artă comparată din Sângeorz-Băi este un loc unic în România! Odată intrat în acest muzeu eşti învăluit de creaţii de artă contemporană împletite armonios cu elemente de etnografie.macsb2

Înfiinţat în 1970 prin donaţia de pictură al artistului plastic Ileana Antonu, în timp muzeul şi-a

diversificat lucrările artistice prin piese de  factură etnografică. Astăzi, muzeul este coordonat de către Maxim Dumitraş, un artist cunoscut în special peste hotare, care a avut numeroase expoziţii ale creaţiilor lui în numeroase locaţii din Europa.

Pe site-ul oficial al muzeului găsim descrierea cea mai potrivită pentru acesta:

- Advertisement -

” Un muzeu de artă comparată este un spaţiu al legitimării, dovadă a comunicării, a timpului, care nu greşeşte în selecţie, a faptului că toată experienţa umană, ceea ce este valabil rămâne undeva. Chiar dacă nu întotdeauna putem explica sensul corespondenţei, ochiul ne arată, că lucruri foarte diferite pot sta împreună, că obiectele utilitare, stilizate în timp de secole, intră in dialog direct cu obiectul artistic contemporan. Există un spirit al locului, al legăturilor şi corespondenţelor, într-un astfel de muzeu putem găsi argumente, putem observa că, în acest amplu ‘amalgam’ al facerii, în timpi diferiţi, lucrurile se rostuiesc.”- Maria Magdalena Crişan.muzeul-de-arta-comparata-sangeorz-bai-6153

Aici găsim lucrări de artă contemporană construite prin sculptură(lemn, piatră, marmură, metal), pictură, fotografie, grafică(desen, xilogravură, litogravură, linogravură), ceramică, porţelan, teracotă.

În următoarele două imagini puteţi devea numărul impresionant de artişti români şi străini care au contribuit la creaţiile ce se găsesc în patrimoniul muzeului de artă comparată.

 

PROGRAM DE VIZITARE:
Zilnic: 9 – 17 vara si 8 – 16 iarna, luni inchis.

Tarif bilet: 4 lei.

- Advertisement -

Accesul către muzeu este foarte uşor, urmând DN 17 C din municipiul Bistriţa, la o distanţă de 50 km, până în centrul localităţii Sângeorz Băi.

Dacă veniţi să vizitaţi Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz Băi merită să vă petreceţi măcar o noapte şi în căsuţa de poveste aflată la aproximativ 1,5 km de muzeu, în aceeaşi localitate, şi anume Popasul Verde .