Array

Stațiunea însăși este frumoasă, dar piscina sfidează imaginația. Nu pot să cred că există …

- Advertisement -


Deci, este oare cea mai mare piscină din lume?A fost nevoie de mai mult de 5 ani pentru a fi construita, de inovații tehnologice și de o mulțime de apă. A primit titlul de cea mai mare piscină de pe Pământ.

Este, de fapt, atât de mare, încât nu se mai poate numi piscină. Oamenii o numesc o lagună făcută de om.

Situata într-o stațiune de lux din San Alfonso del Mar din Chile, această monstruozitate ar trebui sa fie pe lista tuturor turistilor.

- Advertisement -

In Romania

În anul 2009, se estima că în România existau aproximativ 140.000 de piscine iar valoarea anuală a pieței de construcții de piscine se situa în jurul valorii de 10 milioane de euro, la un preț mediu de 7.000 de euro pentru o piscină de dimensiuni medii. În anul 2008, piața era evaluată la 12-14 milioane de euro.

În anul 2002, piața de piscine din România a fost de 10 milioane de euro, cu 800 de piscine vândute în total.[4] Prin comparație, în Ungaria, piața a fost de 100 de milioane euro.

În anul 2001, piața din România era de maxim 100 de piscine vândute anual, cu o valoare totală de 2 milioane dolari, față de 250.000 de bucăți pe an în SUA sau 175.000 în Canada.

Piscina este reprezentata printr-un container ce este umplut cu apa. Deseori prevazuta cu un sistem complex de filtrare a apei, aceasta permite activitati acvatice precum inotul si alte activitati de recreere. Piscinele pot fi construite din mai multe tipuri de materiale: beton, piatra naturala, metal, plastic sau fibra de sticla. Ca marime, o piscina are atat masuri standard cat si masuri impuse de client.