Array

Stefania Roman a impresionat-o pe Irina inca de la inceput cu piesa Sympathique. A reusit sa starneasca curiozitatea si celorlati trei jurati?

- Advertisement -

Vocea României este o emisiune de talente din România. A avut premiera pe 27 septembrie 2011 la Pro TV. Cel de-al șaptelea sezon a debutat pe 8 septembrie 2017 cu finala pe 15 decembrie 2017.

Fiind bazată pe competiția muzicală The Voice of Holland, emisiunea a fost creată de producătorul de televiziune olandez John de Mol și face parte din franciza internațională The Voice. Conceptul constă în găsirea de interpreți talentați cu vârste de cel puțin 16 ani, începându-se printr-o etapă de audiții publice. Câștigătorul este determinat prin votul publicului, care se realizează prin mesaje text și apeluri telefonice la numere special alocate fiecărui concurent. Începând din sezonul 6, telespectatorii pot vota și prin intermediul aplicației emisiunii, având posibilitatea de a acorda câte un vot online gratuit în fiecare rundă de vot.

Premiul cel mare constă în suma de 100 000€, obținută prin sponsorul Telekom (anterior Cosmote),și un contract cu Universal Records. Până în momentul actual, au fost desemnați șapte câștigători: Ștefan Stan, Julie Mayaya, Mihai Chițu, Tiberiu Albu, Cristina Bălan, Teodora Buciu și Ana Munteanu.

- Advertisement -

Emisiunea are un juriu format din 4 membri care analizează și aduc critici artistice constructive interpretărilor concurenților. Fiecare jurat pregătește o echipă de artiști și se află într-o competiție continuă cu ceilalți pentru a se asigura că învingătorul face parte din echipa sa și că, astfel, va deveni antrenorul câștigător.

Etapa selecției
Indivizii care doresc să participe se înscriu pe situl web al emisiunii și se prezintă la preselecții la una dintre adresele menționate de post. Aceștia sunt triați în funcție de criteriile de eligibilitate stabilite de organizator, iar cei selectați sunt invitați la o serie de audiții în fața unor reprezentanți ai acestuia, care decid cine va participa la etapa televizată.

Etapa participării
În prezent, etapa participării cuprinde trei subetape: audițiile pe nevăzute, confruntările și spectacolele live. O altă subetapă — a knockouturilor — a fost folosită doar în sezonul 6 și a avut loc după confruntări.

Audiții pe nevăzute
Patru jurați/antrenori, toți artiști notabili, își aleg echipele de concurenți printr-o serie de „audiții pe nevăzute”. Pe toată durata prestației fiecărui concurent (1–2 minute), fiecare jurat are timp să decidă dacă îl dorește în echipa sa. Dacă da, își întoarce scaunul cu fața la el prin apăsarea unui buton. Dacă mai mulți antrenori s-au întors cu fața către concurent, cel din urmă decide de care dintre aceștia dorește să fie îndrumat.

Confruntări
Fiecare echipă este îndrumată de antrenorul acesteia. În cea de-a doua etapă, etapa „confruntărilor”, antrenorii își asociază cei 14 (12 în sezonul 1) concurenți în perechi care vor cânta în duet. La finalul cântecului, toți jurații își exprimă părerile personale despre prestația celor doi, după care antrenorul decide care concurent va merge mai departe în concurs.

Începând din sezonul 3, concurentul pierzător poate fi preluat („furat”) în altă echipă de oricare dintre ceilalți antrenori prin apăsarea butonului propriu; la fel ca la audiții, dacă mai mulți antrenori doresc concurentul în cauză, alegerea aparține acestuia din urmă. Cei patru jurați au dreptul să „fure” câte un concurent fiecare (2 în sezoanele 3 și 6).

- Advertisement -

Deși în sezoanele 3–6 concurenții furați aveau locurile asigurate până la finalul etapei, începând din sezonul 7, orice antrenor își poate înlocui concurentul furat cu un altul de oricâte ori dorește, până la finalizarea etapei, fapt descris de Pro TV prin termenul non stop steals.

În primele trei sezoane, la finalul probei „confruntărilor”, a avut loc proba „cântecului decisiv”, în care fiecare antrenor alege doi concurenți din echipa sa care își vor interpreta din nou cântecele de la audiții. Antrenorul este cel care alege care dintre cei doi va părăsi concursul.