Array

Templul de pe Terra construit cu o tehnologie stranie, care nu se găsește nicăieri pe planeta noastră

- Advertisement -

Cum a putut omenirea, cu mult timp în urmă, să construiască structuri enorme este o întrebare căreia oamenii de știință n-au reușit încă să-i dea un răspunde satisfăcător. Când privim la Stonehenge sau la monumente preistorice similare, ne întrebăm ce anume i-a determinat pe oameni să construiască astfel de structuri megalitice.

Cum nimeni nu este capabil să ofere un răspuns concret, oamenii au ajuns la concluzia că numai civilizațiile extraterestre avansate ar putea să explice originea acestora. Ultimele generații au realizat mai mult decât oricare altele înaintea lor, dar părem mai hotărâţi ca niciodată să discredităm pe oricine altcineva care înaintea noastră a realizat ceva ce noi înșine nu putem replica.

Templul din Kailasa este un templu indian, construit într-o singură stâncă. Este monumentul central al unui complex de 34 de temple de la peştera Ellora din India. Peștera din Ellora se află în statul indian Maharashtra. 12 temple din acest complex arhitectural sunt budiste, două sunt jainiste, iar celelalte sunt hinduse. În această ultimă categorie se înscrie şi mărețul Templu Kailasa, se scrie pe site-ul cunoastelumea.ro

Ceea ce este absolut uimitor pentru această construcție este faptul că este realizată dintr-o singură bucată de piatră, cioplită de sus în jos!!!

- Advertisement -

Dar ce este atât de special despre acest templu? Pentru că nu a fost construit prin adăugarea de blocuri de piatră, ci un întreg munte a fost sculptat pentru a fi creat.

Templul constituie singurul exemplu din întreaga lume unde un munte a fost tăiat de sus, pentru a crea o structură. În toate celelalte temple şi peşteri, chiar și în Ellora, stânca a fost tăiata din față și sculptată de-a lungul său şi nu de sus şi de-a latul cum este cazul templului Kailasa.

Aşadar: a fost mâna omului capabilă de o astfel de inginerie în acea perioadă a vremii? Arheologii confirmă că peste 400.000 de tone de rocă au trebuit să fie scobite, lucru care ar fi durat extrem de mulți ani.

Pentru a înțelege această tehnică trebuie să ne uităm la pilonul templului, care este foarte înalt. În mod normal, pentru a crea un astfel de pilon imens, ar fi nevoie de ani de muncă pentru a realiza o astfel de sculptură exact pe o astfel de stânca uriașă. Dar acest pilon a fost sculptat ca şi când s-au dat la o parte toate bucățile de munte în jurul său. O cantitate de stânca enormă, care a fost eliminată pentru a se crea acest pilon.

Deși arheologii fixează data realizării acestui complex în secolul VIII, multe voci spun că este greu de crezut că oamenii acelor vremuri aveau cunoștințe atât de avansate și instrumente tehnice așa de performante încât, cioplind muntele de sus în jos, să obțină o astfel de capodoperă, desăvârșită din punct de vedere arhitectural, de o complexitate uluitoare.

Dincolo de angajament şi imensul efort colectiv necesar pentru a fi construit, rămâne complexul design şi maniera estetică în care a fost construit, ceea ce face ca acest templu să fie cu adevărat unic în lume şi să iasă în evidenţă dintre celelalte 33 de peşteri religioase, temple din Complexul de peșteri Ellora.

- Advertisement -

În timp ce în partea de sus sunt statui sculptate sub formă de elefanţi, cu câte o superbă Shikhara lângă ei, interiorul este plin de nenumărate statui şi reliefuri, precum şi sculpturi complexe gravate aproape în fiecare colţ. Stâlpi înalţi de 100 de picioare şi elefanţii din arcadele sculptate chiar în partea de jos a templului, dau impresia că transportă Muntele Kailash.

Complexul de peşteri Ellora constă în 34 de temple hinduse, budiste şi jain, toate construite de civilizaţii diferite, în vremuri diferite. Destul de interesant este că, deşi toate sunt numerotate, acest proces nu a fost realizat cronologic.

Mulţi arheologi au ajuns la un acord conform căruia Kailasa ar fi cel mai vechi templu construit din complex.