Array

10 actori cărora li s-au plătit salarii extrem de mici pentru cele mai bune roluri

- Advertisement -

Salariile actorilor de la Hollywood sunt de obicei estimate la milioane de dolari pentru un film. Dar, uneori, stelele sunt de acord să lucreze pentru mai putin dacă sunt interesate de scenariu sau doresc să câștige experiență de la un regizor eminent. Sau, probabil, cariera lor este doar la început, și trebuie să accepte condiții nefavorabile. In acest articol va prezentam 10 vedete care au primit niste sume extrem de mici pentru unele roluri care au produs milioane in urma difuzarii filmelor.

Jonah Hill – Lupul de pe Wall Street

Când Martin Scorsese i-a oferit lui Hill un rol în ”  The Wolf of Wall Street” (2013), Hill era deja extrem de bogat. Acesta a primit 60.000 de mii de dolari pentru film insa in urma lui a fost nominalizat la Oscar . Apropo, Leonardo DiCaprio a primit 25 de milioane de dolari pentru rolul său în film.

Tom Cruise – Magnolia

- Advertisement -

100.000 $  este un salariu care poate fi numit cu greu impresionant pentru un actor care a primit deja zeci de milioane de dolari pentru munca sa in filme cum ar fi Mission: Impossible (1996), Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor (1994), și Jerry Maguire ( 1996). Totuși, Tom Cruise a fost atât de impresionat de scenariul lui  Magnolia (1999) că nu-i pasă de bani și a acceptat oferta  regizorului Paul Thomas Anderson . Ulterior, Cruise a primit un Glob de Aur pentru rolul sau in acest film.

Brad Pitt – Thelma & Louise

Rolul în  Thelma and Louise (1991) regizat de  Ridley Scott a fost primul mare pas al lui Brad Pitt pe calea succesului orbitor: datorită acestui rol, Pitt a fost observat la Hollywood. Iar faptul că actorul a primit doar 6.000 de dolari pentru munca sa nu a fost o problemă, deoarece el s-a răzbunat în curând. De exemplu, plata lui Pitt pentru rolul sau din  Ocean’s Eleven (2001) a fost de 30 de milioane de dolari .

Ryan Gosling – Jumătate de Nelson

După succesul lui  The Notebook (2004)in urma caruia a castigat foarte multi bani, actorul a acceptat brusc să joace în drama low-budget Half Nelson (2006) pentru aproximativ 1.000 de dolari pe săptămână . Pentru rolul in acest film insa a primit prima sa nominalizare la Oscar .

Hilary Swank – băieții nu plâng

- Advertisement -

Creatorii filmului ”  Boys Do not Cry” (1999) au apreciat rolul la suma de 3000 de dolari o sumă asa de mica încât nu era suficienta pentru a obține asigurarea medicală . Dar toate greutățile nu au fost în zadar: pentru acest rol pe care Swank la interpretat ,  primit un  Oscar , iar plata pentru următorul film The Affair of the Necklace (2001) a fost deja de 3 milioane de dolari .

Dustin Hoffman – Absolventul

Graduate (1967) este considerat astăzi unul dintre cele mai reușite filme comerciale. Cu toate acestea, Dustin Hoffman nu a fost capabil să simtă acest succes, deoarece salariul său a fost de 17.000 de dolari  – destul de abia pentru a-și achita datoriile . Dar dupa totul a inceput sa mearga bine, de exemplu, pentru participarea sa la Papillon (1973), actorul a primit 1,25 milioane de dolari .

Jennifer Lawrence – Bone de iarnă

Pentru rolul ei in drama Winter’s Bone (2010), actrita  Jennifer Lawrence a primit doar 3.000 de dolari .  Cariera ei a fost împinsă înainte și, cu fiecare rol nou, suma din contul ei bancar a dobândit mai multe zerouri. De exemplu, pentru munca sa in pasageri (2016), Lawrence a primit 20 de milioane de dolari .

Harrison Ford – Star Wars: Episodul IV – o nouă speranță

Zvonurile spun ca Harrison Ford aproape a respins oferta de a juca Han Solo, deoarece pentru o saptamana de munca in Star Wars (1977) i s-a oferit 1.000 de dolari . Știm cu toții că a acceptat în cele din urmă. Acest lucru i-a adus 10.000 $ . Dar, în timp, câștigurile lui Ford au crescut semnificativ: pentru munca sa în  Star Wars: Episodul VI – Întoarcerea Jediului (1983), a primit 500.000 de dolari , iar în  Star Wars: Episodul VII – The Force Awakens (2015) – 25 de milioane de dolari .

Jim Carrey – Da, omule

Actorul de top de la Hollywood a surprins pe tota lumea cand a acceptat sa joace in comedia Yes Man(2008) pentru nici un ban . În loc de o plată în avans, Jim a cerut 36,7% din veniturile din box office . Din fericire pentru actor, comedia a avut un succes comercial și i-a adus pe Carrey în jur de 35 de milioane de dolari . 

Bill Murray – Rushmore

- Advertisement -

Bill Murray a fost atât de dornic să joace rolul lui  Rushmore (1998) în regia lui  Wes Anderson , că a acceptat un salariu de  9.000 de dolari . Murray a avut deja un mare succes până atunci. De exemplu, a câștigat 10 milioane de dolari pentru a juca în  Ziua Groundhog (1993). Ce este și mai uimitor este faptul că Murray la scris lui Anderson un  cec pentru 25.000 de dolari atunci când studioul nu a vrut să sponsorizeze un elicopter necesar filmării.