Array

11 ingrediente despre care nu stiai ca se gasesc in produsele pe care le consumam zilnic

- Advertisement -

Desi stim ca industria alimentara foloseste tot felul de substante pentru a da un gust mai bun mancarii totusi inca nu stim tot ce se ascunde in alimentele pe care le consumam zilnic. Desi stim ca branza este facuta din lapte si carnatii sunt facuti din carne, nu stim ce altceva mai este adaugat in aceste produse. Insa cu siguranta aceste ingrediente nu sunt chiar foarte sanatoase pentru noi si din aceasta cauza multi producatori omit sa ne spuna ca aceste se afla in compozitia produselor.
In acesr articol va prezentam o lista cu mai multe ingrediente care se afla in produsele pe care le consumam zilnic si nici macar nu stim de ele.

Tropical Annatto

Semințele acestei plante sunt folosite pentru a face colorarea alimentelor mai galbena. Este foarte des folosit în fabricarea brânzei, margarinei și a altor produse lactate . Interesant, annatto a fost folosită pentru prima dată în secolul al XVI-lea pentru a face ca brânza din Gloucester să fie galbenă.

L-cisteină

Această substanță este adăugată atunci când se prepara gogoși, cupcakes și produse de patiserie pentru a face lucrul cu aluatul mai ușor. Pentru a produce cisteina , este necesară o componentă organică, astfel că sunt folosite pene de rață sau păr uman. În ciuda unei astfel de metode de producție neplăcute, L-cisteina are o influență buna asupra sănătății pielii și părului și protejează împotriva radiațiilor și îmbătrânirii.

Colagenul

- Advertisement -

Colagenul proteic animal care este extras din vene, oase, piele și alte părți ale corpului este utilizat pentru a produce gelatină. Nu este doar un ingredient în jeleu și marmeladă tradițional, ci și în înghețată (în special înghețată din fructe și mousse de înghețată). O altă componentă neașteptată de „carne” în unele tipuri de înghețată este acidul decanoic, care este extras din grăsimi animale.

Ananasul

Ananasul este folosit pentru a obține bromelaina , o enzimă care descompune proteinele. Se folosește în industria de prelucrare a cărnii în producția de cârnați și în alte produse din carne .

Colagenul de pește

Colagenul de pește, este folosit în întreaga lume în producția de bere pentru a face băutura mai ușoară . Această substanță este făcută din veziculele de pești. În ciuda unei cantități foarte mici de linguriță în produsul final, vegetarienii sunt împotriva utilizării sale.

Latexul

- Advertisement -

Guma de mestecat a fost făcută cu suc de copac Sapodilla. In zilele noastre, baza pentru toate gumelor de mestecat moderne este formata din polimeri sintetici . Cel mai adesea este un latex, care este de asemenea utilizat în producția de produse din cauciuc. Influența negativă a polimerilor asupra corpului uman nu a fost dovedită, însă nu uitați că producătorii nu recomandă să mestecați o bucată de guma mai mult de 10 minute.

Rozmarin

Grecii antice au folosit rozmarinul ca si condiment, dar în prezent această plantă are mai multe roluri în industria alimentară. Antioxidanții sunt făcuți din rozmarin pentru a proteja alimente bogate în grăsimi, de exemplu, chipsuri. Un supliment alimentar din rozmarin este adesea adăugat la ciocolată.

Сochineal

Sochineal este un colorant alimentar roșu realizat din afide cohineale. Această colorare alimentară este foarte utilă pentru prepararea marmeladei si a înghețatei. În plus, dacă alegeți o colorare roșie, atunci cochineul este probabil cea mai bună alegere pentru că nu dăunează sănătății dumneavoastră (cu excepția cazurilor foarte rare de reacții alergice).

Gudron de cărbune

Gudron de cărbune este folosit pentru a face o colorare alimentară si are un nume foarte romantic: ” Allura Roșu „. În industria alimentară, această substanță este utilizată pentru colorarea peștelui, alimentelor dulci și a băuturilor ușor alcoolice . Au existat teorii că substanța era toxică, dar cercetările nu au demonstrat acest lucru. În ciuda rezultatelor cercetării, această colorare este interzisă în unele țări europene.

Shellac

- Advertisement -

Shellac este o rășină naturală, secretate de femele „lac bugs”. Acestea acoperă scoarța copacului cu această substanță. După procesare, această substanță este folosită pentru a face boabe de jeleu, ciocolată și alte deserturi, acoperind-o cu un aspect strălucitor.

Aur și argint

Aceste metale prețioase sunt folosite pentru a face suplimente alimentare pentru deserturile de cofetărie și îmbunătățirea aspectului lor . Deoarece costa atât de mult, aurul și argintul sunt folosite numai în alimentele premium.