11 momente in care Regina Elisabeta a uitat de protocolul regal si a dovedit că poate fi „rebela”

- Advertisement -

Nu este un secret faptul că familia regală are o listă lungă de protocoale stricte, dar nu există o persoană mai bună care să le incalce decât Regina însăși. Desi respecta cu strictete regulile casei regale sunt si unele momente in care uita de ele.

Noi in acest articol va prezentam mai multe momente in care Regina Elisabeta a uitat de protocolul regal si a dovedit că poate fi „rebela”.

1. Și-a retusat machiajul în public.

Chiar dacă membrii familiei trebuie adesea să participe la mai multe evenimente timp de ore intregi, nu ar trebui să-și retuseze machiajul în public. Dar asta nu a împiedicat-o pe regina Elisabeta a II-a să facă acest lucru, deoarece a fost surprinsă la Windsor Horse Show (1985) aplicând mai mult ruj.

- Advertisement -

2. Ea acceptă flori de la fani.

Poate părea un gest politicos, dar Regina nu poate primi flori. Cu toate acestea, acest protocol nu a împiedicat-o să accepte mai multe buchete în timpul evenimentelor sale. În 2019 , un blogger a participat la petrecerea din grădina Reginei și a reușit să-i ofere Alteței Sale Regale un buchet.

3. A dat un autograf unui fan.

În timpul vizitei sale în Malaezia, regina Elisabeta a II-a a încălcat protocolul cand a dat un autograf pe o minge unui tânăr fan al echipei Manchester United. Din motive de securitate și pentru a evita falsificarea semnăturilor , ea și întreaga familie regală nu pot da autografe.

- Advertisement -

4. A intrat în armată.

Regina Elisabeta a II-a este prima femeie regală care a încălcat regula „tuturor bărbaților” din armată. În 1945 s- a alăturat Serviciului teritorial auxiliar ca subaltern.

5. A invitat-o ​​pe Meghan Markle, necăsătorită, să rămână de Crăciun.

În 2017, Meghan Markle era logodnica prințului Harry când a fost invitată să-și petreacă primul Crăciun alături de regină. Aceasta a fost o cerere fără precedent, deoarece, în mod tradițional, abia după nuntă i se permite să participe la Crăciunul regal.

6. Ea i-a lăsat pe Kate și William să-și invite prietenii la nuntă.

- Advertisement -

În timp ce protocolul spune că, într-o nuntă regală, mirii trebuie să invite oamenii ca un gest formal și politic, în 2011 însăși regina i-a încurajat pe prințul William și Kate să-și invite prietenii.

7. Ea participă la înmormântări.

Este foarte rar să o vezi pe regina Elisabeta a II-a participând la înmormântări, iar acest protocol are un sens profund în spate: pur și simplu nu dorește ca atenția să fie pusă pe ea în acest moment greu. Dar a încălcat această regulă și a participat la câteva înmormântări în timpul domniei sale.

8. A permis ca nunta surorii sale să fie televizată.

Nuntile regale pot fi astăzi un eveniment la nivel mondial, dar în acea vreme erau o vedere rară. Pentru a face familia regală mai accesibilă și mai apropiată de public, Regina Elisabeta a II-a a încălcat toate regulile și a permis ca nunta surorii sale să fie televizată în 1960. A fost urmărită de 300 de milioane de oameni.

9. A fost prima regina care și-a întâlnit personal supușii.

Deseori o vedem pe regină salutându-i pe supuși, dar nu a fost întotdeauna așa. De fapt in anii ’70 Regina Elisabeta a II -a decis să agite lucrurile și a început să salute personal publicul. Atunci s-a născut celebrul walkabout regal.

10. A permis fiului ei să se căsătorească cu o femeie divorțată.

Chiar dacă prințul Charles și Camilla au avut ani de istorie împreună, abia în 2005 regina și-a dat acordul pentru nuntă. Aceasta a fost una dintre puținele ocazii în care un membru al familiei regale s-a căsătorit cu o persoană divorțată al cărei fost soț inca trăia . Fiul prințului Charles a făcut același lucru câțiva ani mai târziu.

11. A lăsat-o pe Charlotte să fie numită prințesă.

Înainte de nașterea prințesei Charlotte, numai primul băiat născut ar fi putut fi numit prinț. Dar, în 2012, regina a semnat o scrisoare de brevet care permitea ca si micuta sa fie numita printesa.