Array

13 Lucruri cruciale pe care fiecare persoană trebuie să le învețe până la vârsta de 30 de ani

- Advertisement -

Viata incepe dupa 30 de ani. Atunci ajungem la un sentiment de constientizare si independenta si intelegem aspiratiile si dorintele noastre adevarate. Cu toate acestea, pentru a vă face visurile să devină realitate și pentru a obține succesul maxim în toate sferele vieții, merită să învățați câteva lucruri. Toate lucrurile pe care le invatam pana la varsta de 30 de ani o sa ne ajute sa ajungem cine dorim si sa facem tot ce ne-am propus. Nu trebuie sa uitam ca avem o singura viata si cu unele sanse este posibil sa ne intalnim doar o singura data. Din aceasta cauza nu trebuie sa lasam nimic la voia sortii si trebuie sa muncim si sa profitam si de cea mai mica sansa pe care o avem.

 Găsiți un loc de muncă de care sa vă bucurați

După absolvirea unei universități, am experimentat schimbarea locurilor de muncă, a birourilor de lucru, a salariilor și a profesiilor. Dar, până la vârsta de 30 de ani, este foarte important să găsiți slujba care vă va aduce satisfacție atunci când vă veți strădui să vă dezvoltați mai mult și să urcați pe scara de carieră.

Învață să gătești

- Advertisement -

Puteți să urâți gătitul sau să știți cu desăvârșire toate rețetele lui Gordon Ramsay, dar oricum, trebuie să aveți un fel de mâncare pe care să îl gătiți mai bine decât oricine altcineva. Experimentați-vă și nu vă fie teamă să adăugați noi caracteristici la reteta dvs.

 Înțelegeți cine sunt adevărații dvs. prieteni.

Când suntem tineri, suntem înconjurați de mulți oameni și primim cu ușurință noi cunoștințe. Foarte adesea, ne gândim greșit că sunt toți prietenii noștri. Cu toate acestea, după un timp, ele dispar și numai adevărații prieteni stau aproape de noi – cei care vă vor ajuta atunci când vă simțiți rau și cei care se vor bucura de succesul dvs. cu voi. Apreciați oamenii care au trecut testul timpului.

 Nu mai spuneți tuturor detaliile vieții tale personale

Rețineți că, dacă doriți să mențineți relațiile puternice, nu trebuie să spuneți tuturor despre problemele pe care le întâmpinați cu partenerul dvs. Dacă simțiți nevoia de a face acest lucru și doriți să vă împărtășiți griji cu cineva, vizitați un psihoterapeut. Un profesionist vă va asculta cu atenție și vă va ajuta să analizați atât acțiunile dvs., cât și ale partenerului dvs. Toate aceste lucruri vă vor oferi ocazia să vă priviți nu numai din poziția unei victime, ci și să observați propriile dvs. slăbiciuni și, în consecință, veți găsi calea cea bună din situația dată.

Prioritizează corect

- Advertisement -

Întotdeauna ne grăbim inviață, încercând să facem cât mai multe lucruri. Dar, după un timp, înțelegem că ne concentrăm asupra lucrurilor mici și neglijăm unele importante. De obicei, călătoriile și timpul petrecut împreună cu familia; nimeni nu își amintește cum au trebuit să facă ore suplimentare în birou într-o seară de vineri. Este important să învățați să acordați prioritate și să faceți ceea ce doriți cu adevărat cât mai des posibil.

Găsiți bani și timp pentru vacanță.

O lipsă de repaus duce la epuizarea morală și fizică și vă reduce nivelul general de eficiență. De aceea este mai bine să cheltuiți bani nu pe cel mai recent model de smartphone, ci pe o vacanță meritată.  Faceți o regulă pentru a economisi 20% din salariul dvs. pentru o vacanță viitoare.

Obțineți permisul de conducere

Obținerea unui permis de conducere vă motivează pentru acțiuni viitoare. Odată ce ați ajuns, veți începe să vă gândiți să cumpărați o mașină și, prin urmare, vă va crește nivelul venitului. Este mai ușor să călătorești cu permis de conducere – poți oricând să închiriezi o mașină când pleci peste hotare și vei putea vedea mai multe obiective turistice.

Acordați-vă venituri suplimentare

Asigurați-vă că aveți o sursă suplimentară de venit până la vârsta de 30 de ani. Poate fi freelancing, un venit pasiv sau propria afacere. Chiar lucrul într-una dintre cele mai stabile companii din orașul dvs. nu vă poate garanta un viitor stabil. De aceea este necesar să vă furnizați o sursă suplimentară de venit, astfel încât să puteți rezolva orice situație critică.

Pleacă din casa părinților tăi

- Advertisement -

Este foarte convenabil să locuiți împreună cu părinții dvs. – casa dvs. este întotdeauna curată și există întotdeauna ceva mâncare gata și vă așteaptă pe aragaz. Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu, trebuie să luați decizia de a ieși din casa părinților dvs. și este mai bine să o faceți până la vârsta de 30 de ani. Vă va ajuta să învățați să vă planificați bugetul, luând în considerare cheltuielile pe care probabil nu le- t știți despre înainte – de exemplu, plăți pentru servicii comunale și alte lucruri mici, cum ar fi detergent, etc.

 Învață să vorbești în public

Mulți dintre noi se simt ciudat atunci când este necesar să se țină un discurs public, să se ridice si sa isi spuna  punctul de vedere . sau pur și simplu să vorbească cu un străin. Învață să învingi temerile tale. O persoană care rămâne întotdeauna calmă și nu folosește cuvinte parazite este primită cu respect și atenție. Fiind capabil să vorbești frumos, veți scăpa de nesiguranță, veți putea să vă prezentați proiectul cu succes, să-i convinge pe șeful tău să-ți mărească salariul și să poată opri orice dezbatere sau conflict în mod benefic.

Găsiți-vă stilul

O persoană adultă ar trebui să aibă propriul stil care să îi facă să se simtă confortabil. După ce ați găsit stilul personal, veți uita de problema veșnică de a alege ce haine să purtați. Toate pentru că deja veți ști ce haine să alegeți pentru a vă exprima personalitatea și unicitatea. În plus, știind stilul dvs. vă va ajuta să alegeți cu ușurință haine noi care se vor potrivi cu restul dulapului. Rețineți că aspectul dvs. vă face prima impresie despre dvs. și de aceea este foarte important să vă simțiți confortabil.

Citiți literatura clasică

Învățăm literatură clasică la școală, dar din cauza vârstei noastre tinere, nu am putut realiza adevărata profunzime a acestor povești. De aceea nu ar trebui să fim leneși și să recizăm toate aceste celebre romane clasice. Suntem siguri că le veți percepe în mod diferit – veți observa mai multe detalii, sugestii ascunse și chiar legături cu lumea de astăzi. Mai mult, veți spori gradul de conștientizare culturală, discursul dvs. va fi îmbogățit și veți putea susține o conversație interesantă.

Intrați în formă bună

Putem face cu ușurință fără exerciții fizice până la o anumită vârstă. Chiar și mâncarea chips-urilor târziu noaptea nu va afecta forma corpului nostru. Cu toate acestea, tonusul muscular general scade în timp și metabolismul încetinește. De aceea, dacă nu doriți să vă petreceți timpul liber pe o bancă la vârsta de 50 de ani, ar trebui să faceți obiceiul de a face sport. Programul dvs. săptămânal ar trebui să includă activitatea fizică care vă va ajuta să rămâneți într-o formă bună și sănătoasă.

Bonus: 4 pași simpli pentru a deveni mai fericiți

Iată un fapt curios: Potrivit statisticilor, nu există conceptul de „cea mai fericită vârstă”. Putem fi la fel de fericiti oricand. Iată câțiva pași simpli pentru a menține nivelul de fericire la un nivel maxim:

  • Petreceți 10-15 minute în fiecare zi în tăcere – deconectați-vă de tot: telefoane, laptopuri, etc.
  • Refuzați-vă obiceiurile și dorințele proaste – consumă prea mult din energia voastră.
  • Înconjoară-te de oameni pozitivi.
  • Obțineți-vă o casă curată – casa murdară creează o minte murdară.