Array

13 reguli japoneze de viață care sunt imposibil de înțeles pentru orice străin

- Advertisement -

Există multe povești despre particularitățile vieții japonezilor. Și dacă vizitați vreodată aceasta țara , fiți gata să acceptați regulile de comportament local. Regulile lor sunt extrem de stricte si te pot judeca foarte repede daca nu le respecti. Și da, nu are rost să spui nimănui că ești vegetarian – oricum îți vor oferi carne.

In acest articol va prezentam 13 reguli care din Japonia care au reusit sa uimeasca intreaga lume. Priviti despre ce anume este vorba si cat de stricti sunt.

Femeile japoneze nu-și mai vopsesc părul.

- Advertisement -

Cu câțiva ani în urmă, la fel ca oricare alte fete din lume, femeile japoneze își vopseau adesea părul, acum părul natural întunecat este la modă. Studenții și elevii trebuie să aibă o culoare naturală a părului . Și dacă nu este inchis la culoare, trebuie să arate fotografii care dovedesc că este culoarea lor naturală, de exemplu, fotografiile din copilărie.

Ce zici de culorile nebune? Ei bine, doar fanii anime și cosplayers o fac în Japonia.

Japonezii nu-și invită prietenii la ei acasă.

Invitarea chiar a unui prieten apropiat în spațiul personal este ceva foarte neobișnuit aici, deoarece oamenii din această țară sunt destul de rezervați. Toate întâlnirile sunt planificate în locuri publice. Japonezii nu se vizitează reciproc fără niciun motiv: trebuie să aibă un motiv foarte bun pentru a face acest lucru.

- Advertisement -

Nimeni nu mănâncă în timp ce merge.

Japonezii prețuiesc cu adevărat mâncarea. Și chiar procesul de a mânca este ceva sacru aici. Oamenii din Japonia nu vor merge in timp ce mananca. Mâncarea alimentelor în transportul public este de asemenea privita cu alti ochi, dar este în regulă pentru trenurile de lungă distanță.

Este nepoliticos să va enervati pentru un blocaj in trafic.

Chiar și în cele mai dificile situații rutiere, nu veți auzi niciun fel de claxon în centrul orașului Tokyo. Locuitorii sunt într-adevăr politicosi, sunt foarte răbdători și nu vor să deranjeze pe nimeni pe drum.

Este aproape imposibil să fii vegetarian în Japonia.

- Advertisement -

Bucătăria locală nu presupune că oamenii ar putea să nu mănânce carne. Chiar și tăițeii obișnuiti, de cele mai multe ori, sunt fierti în oale de carne, așa că, chiar dacă un fel de mâncare arată vegetarian și pare să conțină doar legume, este foarte probabil sa fi fost gatite langa carne.

Daca iti curge nasul poti jigni profund o persoană japoneză.

Dacă începeți să vă suflați nasul în prezența cuiva în Japonia, fie îi veți jigni grozav, fie le veți sugera că sunteți mult mai buni decât ei. Dacă unei persoane din Japonia ii curge nasul, trebuie să poarte o mască. Și acest lucru este ciudat, dar este total în regulă.

Odihna după muncă este ceva dintr-o lume diferită.

Deoarece oamenii sunt teribil de ocupați nu au suficient timp pentru a face ceea ce le place, să facă sport sau să călătorească. Dacă o persoană este un lucrător conștiincios, lucrează mai mult de 60 de ore pe săptămână, deci nu au timp liber. În alte țări, îți poți petrece serile făcând ceva ce iti place.

Japonezii nu se pot ajuta reciproc cu munca.

Nu faceți treaba altcuiva în Japonia. Aici, munca te face un adevărat membru al societății și dacă ridici coșul de gunoi pentru îngrijitor sau ajuti poștașul, s-ar putea să nu fie tratat ca un ajutor, ci ca un semn că încerci să-ți ocupi locul de muncă.

Nu veți putea folosi coșurile de gunoi.

În Tokyo, aproape că nu există coșuri de gunoi, iar oamenii aruncă doar gunoiul în grămezi care sunt îndepărtate ulterior de serviciile speciale. Acest lucru se datorează faptului că la începutul anilor 2000, coșurile de gunoi erau adesea minate.

Mulți japonezi preferă de fapt să își ia gunoiul acasă și să scape de el acolo. De asemenea, fumează numai în locurile desemnate, astfel încât nu există probleme cu mucurile de țigară.

În Japonia, oamenii observă toate detaliile.

În societatea japoneză , un aspect ciudat sau fluturarea unei mâini nu va trece neobservat. Dacă vocea ta sună chiar puțin neobișnuită, te vor întreba instantaneu dacă ești în regulă. Aici, oamenii nici nu au nevoie de cuvinte pentru a înțelege informațiile sau a prezice toate solicitările și dorințele dvs.

O femeie străină poate petrece mult timp încercând să-i dovedească unui bărbat japonez că îl iubește, dar el va înțelege decât atunci când, de exemplu, îi face ceai cu o rețetă specială sau tăie fructe într-o manieră specială, mai ales pentru el. Chiar și părăsirea țării de origine și a tuturor prietenilor și q familiei nu este o dovadă suficientă.

În mod implicit, femeile sunt plătite mai puțin pentru munca lor.

Patriarhia este foarte puternică în această țară. Nimeni nu o promovează oficial, dar toată lumea știe că femeile ar trebui să stea acasă și să aibă grijă de copii. Și dacă decid să își construiască o carieră, atunci trebuie să pună la cale faptul că vor câștiga mai puțini bani decât un om care face aceeași treabă. Acesta este motivul pentru care unele fete își înființează propriile companii cu propriile lor reguli.

Aici există o altă latură a monedei: după nuntă, soția este responsabilă de familie și de casă. Ea controlează totul, chiar și suma de bani pe care o poate avea soțul ei. Aici, bărbații japonezi adesea dau toți banii câștigați soțiilor lor care nu muncesc.

Există o tradiție de a merge la bar cu șeful tău.

Mersul la cu șefii reprezinta o tradiție pentru angajații japonezi. Astfel construiesc o relație stabilă în echipa lor. Angajații de la birou sunt într-un fel de sclavagism: dacă nu merg la bar, vor fi un străin al echipei, ceea ce este o teamă uriașă pentru ei.

Dacă refuză, trebuie să respecte toate regulile etichetelor japoneze pentru a nu-și jigni șeful, pentru că el invită pe toți să se distreze și el plătește pentru asta.

În Japonia, oamenii nu sunt plătiți în plus pentru orele suplimentare.

Salariul angajaților din birou este crescut în funcție de cât timp au lucrat cu compania și nu de cât de bine lucrează. Deci, pot primi o nouă sarcină în fiecare zi sau pot trage o sarcină pentru câteva zile, prefăcându-se că lucrează din greu. Mulți oameni aleg a doua opțiune.