14 lucruri curioase care ți se vor întâmpla în spațiu

- Advertisement -

Privind la stele, ne întrebăm cu toții: „Ce s-ar întâmpla dacă aș merge în spațiu?” Singurii oameni care ne pot da răspunsuri sunt astronauții care au călătorit acolo și înapoi. Noi am cercetat lucrurile curioase care se întâmplă cu un om în spațiu. Există, de asemenea, o teorie care provoacă gândirea despre găurile negre și căderea în ele.

1. Vederea ta va scădea dramatic.

Sindromul de presiune intracraniană cu deficiență de vedere ( VIIP ) este o deficiență de vedere pe care majoritatea astronauților o raportează după ce au stat în spațiu pentru o perioadă lungă de timp. NASA a efectuat cercetări pe această temă, dar până în prezent nu a fost stabilită nicio cauză specială. Misiunea spațială pe Marte ar putea fi pusă sub semnul întrebării până când oamenii de știință vor afla cum să ajute astronauții cu acest sindrom.

- Advertisement -

2. Veți crește câțiva centimetri.

Dacă te-ai gândit să crești cu doar câțiva centimetri , atunci mersul în spațiu te poate ajuta temporar. Absența forțelor gravitaționale ne fac coloana vertebrală să se întindă. O serie de teste cu ultrasunete au confirmat de ce astronauții revin puțin mai înalți.

3. Expunerea la radiații vă va afecta sănătatea.

În pregătirea pentru misiunea pe Marte, oamenii de știință ai NASA au studiat efectele prelungite ale radiațiilor asupra corpului uman. Atmosfera de pe Marte este mult mai slabă decât cea a Pământului, deci nu protejează complet planeta de radiațiile spațiale. Astfel, cu cât știm mai multe despre cum să prevenim expunerea la astfel de cantități de radiații, cu atât va fi mai ușor pentru oamenii care vor merge pe Marte.

- Advertisement -

4. Unghiile tale ar putea să cadă.

22 de astronauți au raportat că și-au pierdut unghiile după călătorii la Stația Spațială Internațională. Un studiu a spus că un design aparte al mănușilor lor pun presiune pe unghii, provocându-le să cadă. Această problemă va fi probabil rezolvată printr-un nou design al mănușilor pentru plimbări spațiale.

5. Urechea ta interioară nu va mai funcționa ca un accelerometru.

6. Va exista o problemă cu fluidele corporale.

Lipsa gravitației provoacă, de asemenea, o schimbare deosebită a modului în care fluidele din interiorul corpului uman curg. În loc să se întoarcă la membrele inferioare ca pe Pământ, sângele, de exemplu, călătorește până la cap. De aceea, unii astronauți par mai „rotunzi” când se întorc.

- Advertisement -

7. Inima ta se va micșora.

8. Mușchii vor slabi.

Astronauții trebuie să se antreneze în permanență în spațiu. O afecțiune numită atrofie poate slăbi mușchii și oasele după o lungă călătorie în spațiu. Prin urmare, toți oamenii care călătoresc în spațiu sunt încurajați să facă mișcare zilnic.

9. S-ar putea să aveți probleme psihologice.

10. Ce se întâmplă dacă costumul tău spațial se rupe în spațiu deschis?

Dacă vă întrebați dacă este posibil să supraviețuiți în spațiu deschis dacă ceva nu merge bine cu costumul dvs. spațial, iată ce știm până acum:

-V-ați pierde cunoștința în 15 secunde.
-Aceasta ar fi urmată de asfixiere sau decompresie .
-Plămânii tăi s-ar prăbuși în 30 de secunde.
Pentru a rezuma, ați fi mort în mai puțin de un minut.

11. Cum funcționează gravitația pe corpul tău?

Gravitația, sau lipsa acesteia, are efecte profunde asupra corpului uman din spațiu. De aceea, cu cât oamenii de știință studiază mai mult cum să o recreeze pentru astronauți, cu atât performanța acestora din urmă va fi mai bună. Stephen Hawking, celebrul fizician, a experimentat-o ​​în 2007.

12. Vei dezvolta simțul umorului.

Slujba unui astronaut este considerată una dintre cele mai periculoase și dificile din lume. Astfel, a avea simțul umorului este întotdeauna util pentru a supraviețui atât stresului fizic, cât și stresului emoțional.

În această fotografie, un astronaut ține un semn „De vânzare” pentru doi sateliți care nu funcționează corect.

13. Îți va fi dor de Pământ (acasă) mai mult ca niciodată.

Poate fi cea mai fascinantă experiență pentru astronauți să se afle în spațiu, dar toți își doresc acasă.

14. Vei deveni mai superstițios.

A avea un pic de noroc nu a rănit pe nimeni, mai ales atunci când ai de-a face cu spațiul și schimbările pe care corpul tău le trece acolo. Această fotografie Apollo Mission 10 este o dovadă a acestui fapt.