Array

15 cele mai bogate femei ale lumii. Știi cine este pe primul loc?

- Advertisement -

Cu siguranță ai auzit despre bărbații bogați din țările arabe, dar știi ceva despre cele mai bogate femei ale lumii musulmane? Unele dintre ele au devenit fabulos de bogate după ce s-au căsătorit, altele au moștenit averi colosale de la părinți, însă unele femei singure și-au făcut averea. Iată cine sunt 17 cele mai bogate femei ale lumii arabe:

1. Matha Mohammed Rashib Al-Mactub

Este oficial cea mai bogată femeie din lume. Tatăl ei este prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, dar singură ea este sportivă. Averea ei constituie fabuloasa sumă de 40 de miliarde de dolari

- Advertisement -

2. Principesa Amira Al-Tavil

Principesa Amira a fost soția principelui Al-Valid Bin Talala până la divorțul lor din anul 2013. Are o avere de 28 miliarde de dolari. Amira donează foarte mulți bani pentru caritate. Totodată, este una dintre cele mai frumoase femei ale lumii.

3. Principesa Bruneiului Hadjac Majedah Sururul Bulkiah

Este a doua fiică a sultanului Bruneiului. Averea ei constituie 20 miliarde de dolari.

- Advertisement -

4. Sheiha Hanadi Nasser

Sheiha este un bancher, antreprenor și investitor din Qatar. Are o avere de 18 miliarde de dolari.

5. Fatima Al-Jaber

Revista Forbes a numit-o pe Fatima una dintre principalele figuri din lumea politicului feminin. Este directoarea grupului Al-Jaber, cu o avere de 16 miliarde de dolari.

6. Sultana Nur Zahira

- Advertisement -

Sultana a fost a 13-a regină a Malaeziei. S-a implicat foarte mult în ajutorarea oamenilor care au avut de suferit de pe urma cutremurului din Oceanul Indian din anul 2004. Are o avere de 15 miliarde de dolari.

7. Lubna Olaian

Este una dintre cele mai influente femei din lume și directorul executiv al companiei Olaian. Are o avere de 10 miliarde de dolari.

8. Sheiha Mosa Naser

Această femeie este a doua soție a emirului Qatarului și femeie de stat. Toată averea ei constituie 7 miliarde de dolari.

9. Regina Lalla Salma

Lalla Salma este regina Marocului și soția regelui Mohammed al 6-lea. Ea poate fi văzută deseori în public și participă la numeroase acțiuni de binefacere. Deține o avere de 2.5 miliarde de dolari.

10. Rasha Said

Este fiica miliardarului Wafik Said. Nunta ei a fost cea mai scumpă nuntă care s-a petrecut vreodată în lumea arabă. Rasha este fondatorul și directorul general al companiei Tukan și are o avere de 1.52 miliarde de dolari.

11. Salva Idriddi Ahanush

Este o femeie-antreprenor care și-a moștenit averea de la bunicul său. Însă ea nu doar a moștenit o mare avere, dar și a înmulțit-o de câteva ori. În prezent aceasta constituie 1.45 miliarde de dolari.

12. Camilla Al-Fahid

Aceasta femeie este fiica unui magnat petrolier arab. Camilla este membră a Comitetului Britanic al Modei. Are o avere de 1.4 miliarde de dolari.

13. Regina Iordaniei Rania

Rania Al-Abdulla este regina regatului Iordania. Totodată ea deține o funcție în ministerul sănătății. Are o avere de 750 milioane de dolari

14. Zara Hadid

Zara Hadid este un arhitect de renume din Irak. Arhitectura a învățat-o la Londra. De-a lungul activității sale în calitate de arhitect, Zara a reușit să acumuleze o avere de 215 milioane de dolari

15. Amal Clooney

Amal Clooney nu este doar soția actorului George Clooney. Ea este un jurist excelent și în trecut a fost avocatul prim-ministrului Ucrainei. Averea ei valorează 121 milioane de dolari.

sursa: perfectmedia.me