Array

15 interdicții și restricții pe care le puteți găsi numai în Coreea de Nord

- Advertisement -

Coreea de Nord este o tara destul de diferita, iar regulile si restrictiile de aici sunt destul de diferite fata de ce suntem noi invatati in restul tarilor. Este surprinzator cum in anul 2019 sunt tari care pot inca sa traiasca dupa astfel de regului extrem de stricte si multe dintre ele destul de invechite. Acum cand toata lumea are dreptul sa faca o multime de lucruri si sa fie stapan pe propria viata in Coreea de Nord lucrurile nu stau deloc asa. Aici totul se intampla dupa niste regului extrem de stricte si o multime de lucruri care pentru noi sunt absolut normale aici sunt interzise in mod clar.

In acest articol va prezentam mai multe interdictii care cu siguranta o sa a surprinda. Este greu de crezut ca ele se mai pun in practica si in zilele noastre.

Este interzis să purtați blugi deschisi

- Advertisement -

Dacă vă puteți permite sa ii cumparati ii puteti purta. Dar denimul ar trebui să fie negru, deoarece blugi albastri sunt interzisi . În Coreea de Nord, ei întruchipează imperialismul mondial. Cu toate acestea, dacă sunteți turist, nimeni nu vă va spune un cuvânt, dar va trebui să vă schimbați când vizitați memorialul Kim Il Sung și Kim Jong Il.

Nu există acces la World Wide Web sau la Wi-Fi

Ei au computere și internet în Coreea de Nord. Deși nu este chiar internetul, mai mult de un intranet numit „Kwangmyong”. Numărul de site-uri este estimat la 1.000 – 5.500. Toate site-urile internaționale sunt interzise și, dacă nu sunteți un ofițer de rang înalt, nu vi se va permite niciodată să le vizitați. Sistemul de operare local „Red Star” în ultima sa versiune reamintește unul dintre MacOS X. Ei spun că a fost făcut din cauza dragostei lui Kim Jong-un pentru produsele Apple.

În ceea ce privește Wi-Fi, pur și simplu nu există. Dispozitivele mobile nu au nici măcar acces la „Kwangmyong”. Tabletele chinezești produse pentru Coreea de Nord nu au module Wi-Fi sau Bluetooth. Ele nu sunt necesare.

Străinii nu pot folosi moneda locală

- Advertisement -

Turiștilor nu li se permite să utilizeze moneda națională locală a țărilor nord-coreene. În magazinele locale pentru străini, se poate plăti cu euro, yuani, și chiar cu dolari americani. Este interzis să cumperi ceva de la magazine pentru coreenii locali.

Nu puteți cumpăra proprietăți imobiliare în Coreea de Nord

Apartamentele din Coreea de Nord nu sunt oficial de vânzare. Acestea sunt distribuite de guvern. Nu poți nici să alegi să te miști de la țară la oras. Acest privilegiu poate fi onorat. Cu toate acestea, pe piața neagră, un apartament poate fi achiziționat pentru 70.000-90.000 USD. Refugiații susțin că salariul oficial al unui cetățean coreean este de 4 USD pe lună.

Este aproape imposibil să cumpărați o mașină

Cei care dețin o mașină sunt cu siguranță oameni foarte bogați și puternici. Prețul unei mașini este ridicat la cer și este egal cu aproximativ 40.000 USD (în conformitate cu acest site ). Chiar și o bicicletă nu este destul de accesibilă și poate fi rar întâlnită în afara Phenianului. Toate bicicletele au plăcuțe de înmatriculare, la fel ca și mașinile.

- Advertisement -

Ziarele de acum câțiva ani nu pot fi găsite într-o bibliotecă

Este imposibil să găsești un ziar care a fost tipărit cu câțiva ani în urmă într-o bibliotecă. Cursul Partidului Muncitorilor din Coreea se poate schimba, iar coreenii simpli nu trebuie să știe despre asta. Bineînțeles, ziarele și revistele străine nu sunt în discuție. Cu toate acestea, cotidianele sunt de obicei afișate în standuri speciale pe străzi și în stațiile de metrou și nu este nevoie să le cumpărați.

Este imposibil să cumpărați literatură religioasă

Religia nu este interzisă, cel puțin prin lege. În plus, există chiar câteva sate religioase în Phenian, deși acestea sunt strict reglementate de guvern.

Pe de altă parte, creștinismul este considerat o competiție pentru ideologia oficială a lui Juche și nu este binevenit. Există și temple budiste, dar ele sunt considerate, în cea mai mare parte, patrimoniu istoric și cultural.

Nu puteți apela în străinătate cu o cartelă SIM locală.

Telefoanele mobile nu mai sunt rare în Coreea de Nord. Cu toate acestea, cetățenilor locali nu li se permite să facă apeluri în străinătate sau chiar la un străin care se află în Coreea de Nord. Toate cartelele SIM locale permit apeluri numai în interiorul țării.

Nu puteți face un duș fierbinte acasă.

Nu există apă caldă în casele nord-coreene, deci nu există dușuri. Coreenii vizitează de obicei băi. Nu există, de asemenea, încălzire centrală. Pentru a încălzi casa, ei folosesc cuptoare care lucrează cu lemn. Chiar și în Phenian.

Nu au Coca-Cola în magazine

Înainte de 2015, în lume erau doar 2 țări în care Coca-Cola a fost interzisă: Cuba și Coreea de Nord. Când această băutură a fost în cele din urmă permisă să fie vândută pe Insula Libertății, Coreea de Nord era singura țară care nu mai avea Coca-Cola în magazinele sale. Din motive ideologice, bineînțeles.

Călătorie internațională este imposibilă

Cetățenii nord-coreeni nu pot cumpăra un bilet de avion internațional și nu pot zbura în altă țară pentru vacanță. Nu pentru că este foarte scump, ci pentru că este interzis.

Cu toate acestea, restricțiile de călătorie sunt aplicate și în interiorul țării. Pentru a vă vizita rudele într-un alt oraș sau într-un sat, trebuie să primiți permisiunea. Cu toate acestea, unii nord-coreeni pot merge în străinătate în China sau Rusia, dar numai pentru a câștiga bani.

Nu există McDonalds în Coreea de Nord

Este evident că nu există lanțuri de fast food în Coreea de Nord. Cu toate acestea, chioșcurile de stradă cu mâncare tradițională coreeană devin din ce în ce mai populare acolo. Toată lumea preferă kimchi, o varză gustoasă și foarte picantă.

Străinii nu au voie să facă fotografii sau chiar să vorbească cu oamenii locali fără aprobare

În ciuda opiniei populare, un cetățean local nu va fi închis sau executat pentru o conversație cu un străin. Cu toate acestea, delincventul va avea o discuție serioasă cu reprezentanți ai serviciilor speciale. Dacă încercați să discutați cu cineva sau să faceți o fotografie cu ei, probabil că veți alege cu o sanctiune.

Este aproape imposibil să cumpărați prezervative sau produse de igienă feminină.

E greu de crezut, dar cei mai mulți nord-coreeni nu știu nici măcar că există prezervative. Cu câteva decenii în urmă, au apărut pe piața neagră, dar nu erau foarte populare pentru motivul menționat mai sus. Acum este aproape imposibil să le cumperi în țară, din cauza lipsei de cerere.

Tampoanele nu vor fi găsite niciodată în magazinele coreene. Cel puțin în cele destinate localnicilor. Probabil că sună uimitor, dar femeile coreene trebuie să folosească țesături regulate, pe care le reutilizează după spălare.

Nu veți obține niciodată o tunsoare creativă în Coreea de Nord.

În saloanele de coafură locale, puteți găsi imagini ale tunsorilor recomandate pentru femei și bărbați. Pe de altă parte, tunsoarea cea mai la modă este cea purtată de liderul țării. De aceea majoritatea barbatilor prefera acelasi tunsoare ca si Kim Jong-Un.

Bonus: radioul nord-coreean

Există câteva canale de televiziune și radio care difuzează emisiuni, filme, piese și așa mai departe.