Array

15 sculpturi uimitoare care duc arta la un nou nivel

- Advertisement -

Este incredibil cât de mult poate un obiect fix și fără viață sa ne afecteze gândurile și sentimentele noastre. S-ar putea să izbucnim în râs, să începem să plângem sau să rămânem fără cuvinte din cauza unei realizări bruște sau pur și simplu suntem orbiti de frumusețea pe care o vedem. De multe ori vedem astfel de statui care prin simpla lor prezenta reusesc sa ne transmita tot felul de emotii. Arta a ajuns cu siguranta la un alt nivel iar aceste opere de arta sunt cu siguranta unice in lume prin frumusetea lor.

In acest articol va prezentam 15 sculpturi care cu siguranta pot impresiona pe oricine prin frumusetea lor. Munca depusa pentru a le realiza si maiestriea prin care sunt facute le fac atat de speciale. Priviti aceste poze si cu siguranta o sa vedeti cat sunt ele de speciale.

Construirea de poduri , Italia

Clădirea podurilor din Veneția este proiectul artistului italian Lorenzo Quinn. Mâinile reprezintă valorile universale ale prieteniei, înțelepciunii, credinței, ajutorului, iubirii și speranței. Ele se întâlnesc pentru a simboliza faptul că oamenii își depășesc diferențele pentru a face lumea mai bună.

Wat Samphran, Thailanda

- Advertisement -

Wat Samphran este un templu budist situat în Thailanda. Are 80 de metri înălțime, iar sculptura dragonului care se înfășoară în jurul ei conține o scară in spirală.

Trezirea , Statele Unite ale Americii

Trezirea , situată la National Harbor din DC, este o  sculptură a unui uriaș blocat în pământ, încercând să se elibereze

Jadayupara , India

Jadayupara este cea mai mare sculptură a unei păsări din lume.

Vigeland Park, Norvegia

- Advertisement -

Această piesă face parte din cel mai mare parc de sculptură realizat de un singur artist, Gustav Vigeland. Instalația este alcătuită din 212 de sculpturi, reprezentând oameni în diferite stadii ale vieții și examinând relațiile umane.

Festivalul Bregenz, Austria

Festivalul Bregenz este un festival anual de spectacole de artă. În fiecare an decorează o scenă plutitoare, care este o operă de artă în sine.

Cabeza Vainilla , Mexic

Cabeza Vainilla este o sculptură din bronz care simbolizează măreția omenirii. Este expus în exterior, creând astfel un spațiu public și permițând oamenilor să interacționeze cu el.

Le Corbusier , SUA

Omul albastru este un arhitect francez, Le Corbusier .

La Pleureuse , Japonia

- Advertisement -

La Pleureuse este o opera a lui Claude și a lui Francois-Xavier Lalanne, care este expusă în Muzeul în aer liber Hakone din Japonia.

În spatele zidurilor , SUA

„Uneori, mâinile noastre sunt cele mai mari ziduri. Pentru mine, este o obsesie pentru a crea un obiect frumos cu un mesaj înăuntru „, spune Jaume Plensa cu privire la opera sa, în spatele zidurilor

Sun Spot , SUA

Spotul soarelui de Laura Haddad și Tom Drugan este o sculptură de de 20 de metri  înaltă in fața adăpostului pentru animale din Denver.

Festivalul Bregenz, Austria

Iată o altă scenă plutitoare de la Festivalul Bregenz. Setul de design are 2 mâini uriașe din opera clasică, Carmen .

Oceanul Atlas , Bahamas

Ocean Atlas este cea mai mare statuie subacvatică din lume. Această lucrare este de 18 metri înălțime și descrie o fată locală purtând greutatea oceanului pe umeri, o referire la mitul grecesc antic al lui Atlas, Titanul primordial care a ținut sferele celestale.

Posibilități , Coreea de Sud

Posibilități , o altă piesă de artă de Jaume Plensa, este o sculptură a unui om din literele alfabetului coreean. Cei care cunosc limba pot descoperi cuvinte frumoase cum ar fi pacea, dragostea și prietenia.

Sculpturile Rabarama