Array

20 de alimente pe care le păstrăm în frigider chiar daca nu este nevoie

- Advertisement -

Ne-am obișnuit să introducem majoritatea alimentelor în frigider pentru a le păstra proaspete cât mai mult timp. Dar, după cum se dovedește, acesta nu este într-adevăr lucrul potrivit pentru că nu toate alimentele trebuie depozitate la temperaturi scăzute. Acesta este motivul pentru care multe dintre alimentele din frigiderul nostru ocupă doar spațiu pe rafturile noastre și ajung să își piardă gustul și microelementele utile.

In acest articol am facut o lista cu mai multe produse pe care le tinem in frigider desi nu ar trebui sa o facem.

legume

- Advertisement -

Cartofi . Amidonul de cartof se transformă în zahăr la temperaturi reci, de aceea cartofii reci își pierd gustul și sfârșesc să fie puțin dulci. La temperaturi reci, apa din cartofi se extinde și formează cristale care distrug structura fibrelor. Acest lucru face ca leguma să fie moale și nu este bună de mâncat .

Usturoiul și ceapa putrezesc atunci când nu există suficientă circulație a aerului și umiditate este prea mare.

Morcovii și sfecla încep să se deterioreze atunci când sunt păstrate la frigider și apoi putrezesc.

Roșiile păstrate la frigider își pierd tot gustul și devin apoase.

Vinetele sunt legume foarte mofturoase. Prea frig – devin apoase și își pierd toate calitățile utile, prea calde – se usucă.

Castraveții devin moi și poroși la temperaturi mai scăzute. Grădinarii știu că castraveții adoră căldura și același lucru este valabil și pentru păstrarea lor.

- Advertisement -

Cum se face corect? Legumele se tin in locurile uscate, cu o bună circulație a aerului . O cutie de lemn este un loc minunat pentru ele. Cartofii, roșiile și ardeii sunt mai bine păstrați separat, de asemenea, unul de la altul, deoarece produc activ gazul de etilenă care grăbește maturarea celorlalte fructe și legume din jurul lor.

Fructe

Banane . Acest fruct se coc la 59-68 ° F, așa că dacă le-ați cumpărat când erau încă verzi, nu le păstrați la frigider. Bananele coapte nu trebuie păstrate la frigider, deoarece, la temperaturi mai scăzute,se strica.

Piersici, kiwi, caise, mango, rodii, persimoni . Dacă fructele sunt solide, nu le puneți la friger.

Citrice . Toate fructele citrice sunt păstrate cel mai bine la o temperatură de peste 32 ° F. Aerul rece din frigider le poate deteriora: umiditatea ridicată va face ca fructele să putrezească.

Cum se face corect? Păstrați-le la temperatura camerei. Cel mai important este să vă asigurați că există o bună circulație a aerului. Bananele, perele, caisele, kiwi, mango, piersicile și prunele produc etilenă, deci trebuie păstrate separat.

Dulciuri

- Advertisement -

Ciocolata . Frigul este la fel de rea pentru ciocolată ca și căldura. La temperaturi mai scăzute, ciocolata este acoperită cu o pelicula albă, care este cauzată de condens – unele părți ale zahărului se cristalizează. De asemenea, ciocolata absoarbe rapid mirosurile, așa că există șansa să puteți mânca ciocolată care miroase a supă.

Unt de arahide . Singurul lucru pe care îl veți obține păstrând acest lucru în frigider este că va fi greu de pus pe pâine. Apropo, puteți citi despre regulile de depozitare și de valabilitate pe pachete.

Cum se face corect? Mierea trebuie păstrată într-un borcan de sticlă bine închis, într-un loc întunecat, la temperatura camerei. Untul de arahide este perfect atunci când este păstrat în dulapuri, dacă pachetul nu spune altceva, ciocolata trebuie păstrată într-un loc răcoros și întunecat, pentru a nu se topi.

Sosuri

Sosuri picante . Sosurile picante conțin oțet mai mult decât suficient încât să rămână proaspete în afara frigiderului.

Ketchup . Nu contează unde este păstrat – în interiorul sau în afara frigiderului. Nu ocupă decât spațiul de pe raft. Nivelurile ridicate de oțet și sare împiedică produsul să se strice.

Sosuri de soia . Unele tipuri de sosuri pot spune că pot fi păstrate timp de 3 ani. Conțin atât de multă sare, încât nu este nevoie să le păstrați la frigider după deschiderea lor.

Cum se face corect? Dacă ambalajul nu spune altfel, păstrați sosurile în dulap – unul care este departe de cuptor.

Produse din făină

Pâine . Dacă aveti pâine de câteva zile, nu o puneți la frigider. Temperaturile reci schimbă structura pâinii, își pierde gustul, iar umiditatea ridicată poate provoca acoperirea cu mucegai destul de rapid.

Cum se face corect? Articolele de panificație trebuie înfășurate în pungi de hârtie și păstrate la temperatura camerei.

murături

Murături . Datoirta conservantilor acestea nu au nevoie sa stea la frigider.

Dulceata . Având în vedere că a existat o rețetă standard și gemul a fost sigilat corect într-un borcan sterilizat, îl puteți păstra în afara frigiderului până la 2 ani.

Cum se face corect? Nu păstrați borcanele deschise în frigider – păstrați-le doar pe cele care au capacele pe care le puteți sigila. Marinadele și gemurile pot fi depozitate într-un dulap rece și întunecat.

Boabe, nuci, fructe uscate

Boabe . Este mai probabil să rămână proaspete la temperatura camerei. Umiditatea frigiderului le va strica. De asemenea, spălați-le chiar înainte de a le mânca.

Nuci . Pe de o parte, temperaturile scăzute pot ajuta la păstrarea uleiurilor naturale din nuci, pe de altă parte – nucile au tendința de a absorbi gusturile și aromele altor alimente.

Fructe uscate . Depozitarea fructelor uscate în frigider le strica compozitia.

Cum se face corect? Dacă intenționați să folosiți nuci în următoarele zile sau săptămâni, este mai bine să le depozitați într-un recipient sigilat în interiorul unui dulap. Cu toate acestea, dacă doriți să le depozitați timp de câteva luni, puneți-le în congelator. Temperatura optimă pentru fructele uscate este de la 32 ° F la 50 ° F, dar acestea trebuie ventilate regulat și verificate pentru mucegai. Și cu fructe de pădure, există 2 opțiuni: fie un loc răcoros uscat dacă aveți de gând să le mâncați curând, fie le înghețați.

Frigiderul este gol. Ce altceva?

Ulei de măsline . Frigul face ca uleiul să producă unele sedimente, ceea ce face ca uleiul să fie tulbure. Păstrați-l la temperatura camerei, în acest fel va rămâne așa cum a fost înainte, dar asigurați-vă că locul în care îl păstrați este întunecat.

Ouă . Nu există reguli speciale cu privire la ouă: acestea pot fi păstrate atât în ​​interiorul frigiderului, cât și în exterior, la fel și untul – într-un loc rece și întunecat. Ideea este să vă asigurați că temperatura este stabilă și consistentă. Dacă decideți să puneți ouă în frigider, nu le păstrați pe raftul lateral, ci puneți- le mai adânc în frigider pentru a le proteja de fluctuațiile de temperatură.

Unt. Este perfect sigur să îl depozitați într-un vas închis într-un loc răcoros timp de o zi sau 2 – va fi mai ușor să îl puneți pe pâine în acest fel.

Salam . Din nou, aceasta este alegerea ta: îl poți pune la frigider sau nu. Doar asigurați-vă că îl înfășurați bine și îl puneți într-un loc răcoros. Se poate păstra o lună. Desigur, dacă pachetul producătorului nu era deja deschis.

Pepene verde . Înainte de a-l tăia, nu este necesar să il puneți într-un loc rece. Pepenele verde păstrat la temperatura camerei conține mai mulți antioxidanți și alți nutrienți în comparație cu cei păstrați la frigider.

Cafea . Umiditatea este cel mai rău dușman al boabelor de cafea. Dacă introduceți un borcan în frigiderul , va apărea condensul și atunci când se va întâmpla, întreaga structură a celulelor se schimbă, ceea ce duce la pierderea uleiului (uleiul este responsabil pentru mirosul de cafea minunat) și toată magia cafelei dispare.

Temperatura din interiorul frigiderului nu este egală peste tot. Unele alimente sunt cel mai bine păstrate la temperaturi foarte specifice, așa că poate ar trebui să aruncați o privire la recomandările privind păstrarea alimentelor în diferite zone.