Array

20 de fotografii din Coreea de Nord care au fost interzise in această țară. Priviți de ce!

- Advertisement -

20. Această imagine este destul de neobișnuită pentru Coreea de Nord, deoarece exprimarea sentimentelor tale în public este tratată ca ceva obscen aici și în majoritatea țărilor asiatice. Ba mai mult, această fotografie „obișnuită” aparține unei categorii interzise, ​​deoarece este interzisă fotografierea soldaților, mai ales atunci când aceștia sunt liberi de serviciu.

19. Încă o fotografie militară „interzisa”. În 2015, din lipsa bărbaților de vârstă militară, țara a început să recruteze femei. La vârsta de 17 ani, toate fetele din Coreea de Nord trebuie să ajungă la biroul de recrutare pentru a începe 7 ani lungi de serviciu militar.

Condițiile atât pentru bărbați, cât și pentru femei sunt la fel de dure: soldații trăiesc în cazărmi reci și, la fel ca majoritatea populației țării, suferă de înfometare. De asemenea, femeile suferă de lipsa produselor de igienă.

- Advertisement -

18. Astfel de fotografii pot intra în categoria interzisă din mai multe motive. În primul rând, cravata pionierului e stramba, iar în al doilea rând, copiii ar putea arăta epuizați de malnutriție.

Dar guvernul nu vrea să admită că majoritatea populației nu primește suficientă hrană. Rația zilnică a majorității oamenilor din Coreea de Nord constă în 200 g de porumb, varză kimchi tradițională și apă. Apropo, contrar credinței populare, orezul din Coreea de Nord este servit mai ales în perioada sărbătorilor, nu ca un fel de mâncare de zi cu zi.

17. Metroul din Pyongyang este o instalație strategică și de aceea puteți face fotografii doar dacă ghidul dvs. turistic vă permite acest lucru. Ba mai mult, există doar 3 stații deschise vizitatorilor străini. Dar de îndată ce un tren ajunge la terminal (pentru oaspeți), sunt rugați să iasă. Și, desigur, holul nu se află pe lista locurilor „foto-prietenoase”.

- Advertisement -

16. De asemenea, este interzisă fotografierea caselor (în special a celor care nu sunt perfecte).

15. Există tăvi cu mâncare stradală în Coreea de Nord, precum și peste tot în Asia. Meniul este însă destul de sărac: de regulă, oamenii sunt invitați să cumpere varză tradițională kimchi. Cei care au încercat-o spun că este foarte gustoasa și picanta. Dar s-ar putea să experimentăm o durere de stomac din cauza stomacurilor noastre nepregătite.

14. Această fotografie cu 2 lideri ai țării poate fi, de asemenea, considerată interzisă, deoarece poza este făcută din lateral, deși este interzisă fotografierea spatelor liderilor. Mai mult, este interzis să „tăiați” capul și picioarele unui monument. Apropo, de asemenea, este interzis să faci fotografii cu lideri atunci când o umbră cade asupra lor.

13. Aceasta este încă o imagine care poate fi interzisă. Și care este motivul? Aruncați o privire mai atentă la acest tramvai: vechimea, laturile ruginite și geamurile sparte dezvăluie multe despre transportul public din Coreea de Nord. Apropo, nu există deloc transport în comun în unele regiuni: oamenii folosesc căruțe și trăsuri – la fel ca în cele mai vechi timpuri.

- Advertisement -

12. Aceste case drăguțe (la prima vedere) sunt extrem de incomode. Pentru a încălzi o casă, oamenii folosesc vatra care servesc și ca sobe de bucătărie. Iar iernile din Coreea de Nord sunt destul de severe.

11. Având în vedere starea transportului public, întreruperile de energie electrică și lipsa de combustibil, liniile lungi sunt doar o caracteristică normală în Coreea de Nord. Deci nu trebuie să ghicim de ce guvernului nu îi plac astfel de poze.

10. Cetățenilor locali nu le place când turiștii le fac fotografii: frica de străini este tratată ca un lucru obișnuit încă din copilărie. Și guvernului ar putea să nu îi placă această fotografie si pentru că femeia și copilul par a fi epuizați și destul de nefericiți.

9. O fabrică chimică în care este produsă o fibră sintetică pe care nord-coreenii o folosesc pentru costumele pe care le poartă, în 2011

8. Test medical fals pentru vizite turistice la Spitalul Pyongyang, 2011

7. Copiii vor face muncă colectivă

6. Soldații smulg iarbă, Pyongyang, 2009

5. Femeile soldati care lucrează pe câmpuri, 2008

4. Camionul care s-a stricat pe șosea, 2011

3. Unui ghid i s-a luat camera după ce a făcut această fotografie. Motivul este evident: sărăcia atrage atenția.

2. Portretul unei fete din Coreea de Nord folosind un computer în timpul unei vizite turistice, Hamhung, 2011

1. Sârmă ghimpată de-a lungul coastei, 2008

Conform versiunii oficiale, scopul principal al acestui gard este de a proteja Coreea de Nord împotriva pericolelor. Dar poate fi și un instrument care ajută la menținerea oamenilor în interiorul țării, deoarece oamenii care încearcă să scape folosesc orice ocazie pentru a părăsi Coreea de Nord.