Array

8 Produse pe care ar trebui să le evitați în supermarketuri

- Advertisement -

Majoritatea dintre noi ne facem cumparaturile la supermarketuri si preferam de cele mai multe ori sa cumparam produse deja preparate sau semi-preparate pentru a ne fi mult mai usor acasa sa le consumam. Insa nu de fiecare data aceste produse sunt si cele mai bune pentru sanatatea noastra.

In acest articol va prezentam 8 produse pe care ar trebui sa le evitati pe cat posibil sa le cumparati. Desi sunt extrem de gustoase ele nu sunt la fel de sanatoase precum am crede noi.

Salata gata  preparata

Bacteriologii avertizează că cele mai nocive procese dintr-un supermarket sunt tăierea și ambalarea salatei . Deși pachetul poate spune că este „gata pregatita”, poate fi casa bacteriile dăunătoare care provoacă boli intestinale. Ele își fac drumul din pământ și nu pot fi eradicați deoarece salata nu este prelucrată termic. Pentru a fi mereu siguri spalati bine salata pe care o cumparati.

Cârnați

- Advertisement -

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut că mezeluri, șuncă și alte produse din carne prelucrate provoacă cancer . Nitriții conținute în astfel de alimente se transformă în nitrozamine , carcinogene puternice, în intestine. Carnea afumată poate conține, de asemenea, benzopiran , o altă substanță cancerigenă. Este mai sigur să cumperi o bucată de carne bună, să gătești singur și să o mănânci cu sandwich-uri sau ca aperitiv.

Ceai verde imbuteliat

Un studiu recent a arătat că o băutură îmbuteliată, despre care se spune că este ceai verde, nu are nimic în comun cu ea. Ceaiul verde este renumit pentru proprietățile sale antioxidante; acum imaginați-vă că o ceașcă de ceai real conține cât mai mulți antioxidanți ca 20 de sticle de băutură . Se compune în principal din apă și zahăr, care este mult mai abundent aici decât în ​​sifon .

 Produse alimentare cu aditivi pentru fructe

Bomboanele cu fructe de pădure și iaurturile dulci pot arăta frumos, dar ceea ce este cu adevărat în interiorul lor sunt umpluturile de fructe ușor de fabricat. Conservanții, aromele și agenții de îngroșare impiedica fructele sa se strice si astfel sunt folosite la orice produs.

 Maioneză

- Advertisement -

Produsele pe care le cumpărăm în magazine au, de asemenea , conservanți, coloranți alimentari și stabilizatori .  Maioneză conține mai puțina grăsime (35% în loc de 50%), dar pentru a-și păstra gustul și grosimea, se adaugă amidon și zahăr. Acest sos nu este sanatos, dar, daca va place, cel mai bine sa il pregatiti acasa.

Condimente

Condimente sunt ușor de amestecat  cu aditivi mai ieftini . De exemplu, cassia este adesea vândută în loc de scorțișoară și șofrănel în loc de șofran. Doar luați mirodenii întregi și le împroșcați acasă. Condimentele sunt mai bune fără glutamatul de sodiu, un intensificator al gustului . Este inofensiv, dar face ca aromele naturale ale alimentelor să pară insipide dacă sunt consumate în mod regulat.

Pâine

Pâinea de supermarket este coaptă din făină chimică albită (de exemplu, cu peroxid de benzoil, de asemenea folosit pentru a face explozii în filme). O astfel de făină poate fi păstrată mai mult și este protejată împotriva insectelor, dar nu are nici o utilizare reală.

Aluatul de pâine are, de asemenea, un  agent de tratare a făinii care conține agenți de întărire a aluatului, amelioratori de gust, surfactanți etc. Toți acești aditivi îmbunătățesc calitatea aluatului și prelungesc data de expirare, dar organismul nostru are nevoie de ele?

Cumpără-ți pâinea din brutării mici, unde poți întreba procesul de fabricație.

 Coca-Cola

- Advertisement -

Deși sucurile sunt o plăcere vinovată pentru mulți, Coca-Cola are mai multe potențiale efecte negative asupra sănătății legate de ingredientele sale. Cateva dintre acestea sunt: cafeina, tone de zahar si fenilalanina .