Array

9 Fapte istorice care au fost ascunse de noi pentru un motiv

- Advertisement -

Știai că nu erau doar oameni pe Titanic? Sau că salată Cezar nu a fost numită după împăratul roman? Sau că Planeta Marte nu este în cele din urmă roșie? Ce crezi că s-a întâmplat cu zidul Berlinului după căderea lui? În mod surprinzător, chiar și cele mai cunoscute evenimente istorice ascund detaliile intrigante pe care doar puțini oameni le cunosc. De multe ori istoricii prefera sa spuna doar lucrurile pe care le considera ei interesante si omit sa spuna in general tot adevaraul.

706 de oameni și 3 câini au supraviețuit scufundării Titanicului.

Potrivit cercetărilor , doar 706 din cei 2.224 de pasageri au reușit să supraviețuiască scufundării Titanicului. Cu toate acestea, puțini oameni știu că 12 câini au fost, de asemenea, la bord, dar doar 3 au supraviețuit. Toți erau mici, așa că proprietarii au luat câinii împreună cu ei pe bărcile de salvare. Au fost doi câini pomerani și un Pekingese.

În 1415, soldații englezi s-au dus la bătălia de la Agincourt fără pantaloni.

- Advertisement -

n bătălia de la Agincourt, arcașii englezi nu purtau pantaloni, dar scopul lor nu era să-i sperie pe inamici. S-a întâmplat deoarece mulți soldați au suferit de dizenterie care a provocat diaree. Așa că absența pantalonilor a făcut mai ușoară rezolvarea acestei probleme în timpul bătăliei. Apropo, Anglia a câștigat această bătălie, deoarece soldații francezi purtau pantaloni și au fost în mod constant distrasi din cauza asta.

Magellan nu a fost prima persoană care a ocolit globul.

Magellan a descoperit strâmtoarea care a fost ulterior numită în onoarea sa, apoi a navigat în Filipine unde a fost ucis. Doar 18 dintre cei 265 membri ai echipajului au revenit în Spania. Juan Sebastián del Cano a fost cu Magellan în timpul călătoriei și a reușit să încheie o călătorie în jurul lumii pe o navă ruptă cu o echipă epuizata.

Guvernul german a vândut caramida  cu cărămidă zidul Berlinului

După căderea zidului din Berlin, guvernul a decis să aprobe utilizarea cărămizilor sale în scopuri comerciale de a obține venituri în valută străină. Părți mici ale peretelui s-au dus în țări diferite, iar unul dintre fragmentele sale este chiar plasat într-o toaletă pentru bărbați în Main Street Casino din Las Vegas.

De mulți ani oamenii credeau că Marte este o planete roșie. Acum știm că este multicolora

- Advertisement -

În primul rând, nimeni nu ne-a mințit. Marte este mai mult roșie. Dacă ne uităm la ea de pe Pământ, se va arăta roșie din cauza conținutului ridicat de fier în atmosferă și pe suprafață. Cu toate acestea, dacă am fi fost pe planetă, am vedea culori complet diferite.

NASA a oferit un acces gratuit la mii de imagini de pe Marte. Fotografiile descriu peisajele marțiale așa cum sunt ele și arată auriu, maro și chiar visiniu. Unele imagini au fost editate pentru a elimina culoarea care apare din cauza prafului. Pe aceste imagini, Marte arată albastru, verde și chiar multicolor.

În timpul celui de-al doilea război mondial, SUA au încercat să folosească lilieci pe post de transportatori de munitie .

Potrivit planului , liliecii urmau să transporte munitie de napalm și apoi să le elibereze in  Japonia. Trebuiau să călătorească pe distanțe mari și să aterizeze în podul casei. Atunci cronometrul s-ar opri si acestea s-ar declansa. Planul ăsta arăta bine pe hârtie și guvernul a cheltuit 2 milioane de dolari înainte ca ei să-și dea seama că nu va funcționa.

Caesar ar fi știut că Brutus îl va trada

Servilia, mama lui Marcus Junius Brutus, a fost iubitul lui Gaius Julius Caesar foarte mult timp. De aceea unii autori clasici cred că Caesar era tatăl lui Brutus. Unele surse afirmă că Brutus a fost foarte temperat și nu a aprobat relația dintre mama sa și Cezar. A vorbit cu Caesar de mai multe ori și probabil a decis să-l elimine după o altă încercare nereușită de al convinge.

Președintele SUA, Andrew Jackson, a avut un papagal pe care la iubit foarte mult. Cu toate acestea, papagalul a avut o calitate neplăcută.

- Advertisement -

Al șaptelea președinte al SUA, Andrew Jackson, a decedat în 1837. Mulți oameni au venit la înmormântarea sa pentru ai onora amintirea, dar în cel mai neadecvat moment papagalul a început să jure rău, așa că a trebuit să fie eliminat din ceremonie. Poate de aceea președintele l-a iubit atât de mult.

Salata de Caesar nu a fost numită după Gaius Julius Caesar.

Această salată a fost numită după restauratorul italian-american Caesar Cardini, care a venit cu salata la restaurantul Caesar în 1924. Potrivit legendei, Cardini a venit cu o idee pentru o salată în timpul unei sărbători. Cu aproape nimic în bucătărie, a trebuit să-și dea seama ce să servească oaspeților săi, așa că a folosit tot ce a găsit pentru a face salata.