9 Obiceiuri aparent bune care insa pot fi extrem de daunatoare pentru organismul nostru

- Advertisement -

Mișcarea ecologică a cucerit milioane de oameni din întreaga lume. Este vorba despre îngrijirea mediului în general și a propriei sănătăți. Zeci de noi obiceiuri bune apar în fiecare zi. Dar dacă le urmezi orbește pe fiecare dintre ele, s-ar putea să îți dăuneze pe termen lung.

Noi in acest articol va prezentam o serie de obiceiuri aparent bune care insa pot fi extrem de daunatoare pentru organismul nostru.

9. Folosirea protecției solare în fiecare zi

În trecut, oamenii foloseau protecția solară doar în timpul vacanțelor, dar astăzi o folosesc chiar înainte de a ieși pentru o perioadă scurtă de timp. În 2019, FDA a fost îngrijorată de faptul că unele substanțe chimice din creme ar putea fi absorbite de piele și au început să facă cercetări. Rezultatul este o actualizare a regulilor din 2011 privind utilizarea protecției solare.

- Advertisement -

Până atunci, atâta timp cât nu avem o estimarea exactă a riscurilor, experții recomandau utilizarea de protecție solară pe bază de minerale în locul alternativelor. Acest lucru se datorează faptului că mineralele precum oxidul de zinc și dioxidul de titan creează o barieră fizică pe piele care reflectă lumina soarelui. Nu se dizolvă și nu se absorb, așa că sunt mai sigure și mai eficiente.

8. Consumparea in exces a suplimentelor alimentare

În acest moment, suplimentele alimentare sunt foarte populare și le puteți cumpăra nu numai din farmacii. Dar ar putea fi periculos să le luați fără să consultați mai întâi un medic. Deci, cele mai recente studii arată că dozele mari de supliment cu magneziu, vitamina B6 și fier ar putea avea un efect negativ asupra sănătății persoanelor în vârstă.

Înainte de a lua orice suplimente, trebuie să discutați cu un specialist. Desigur, trebuie să obțineți suficiente vitamine pentru a fi sănătoși, dar este mai bine să le obțineți dintr-o dietă echilibrată.

7. Renunțarea la produsele lactate

- Advertisement -

În ultimul timp, produsele lactate sunt adesea desconsiderate. Dacă nu aveți restrictii alimentare (alergii sau alte probleme), dacă nu consumați produse lactate, vă veți lăsa fără nutrienți cu adevărat importanți și asta ar putea duce la probleme digestive. De asemenea, produsele lactate conțin calciu și vitamina D, care sunt necesare oaselor.

6. Spălarea dinților după fiecare masă

Medicii stomatologi recomandă spălarea dinților de două ori pe zi, dimineață și seară. Dar există unii oameni care o fac prea des: după fiecare masă.

Gândește-te la ceea ce mănânci. Dacă tocmai ați mâncat câteva alimente acide, nu folosiți o periuță de dinți. Acizii au un efect negativ asupra smalțului dinților prin slăbirea acestuia, iar spălarea dinților după mâncarea acidă va face munca mai ușoară pentru acizi.

5. Utilizarea tampoanelor de bumbac pentru a vă curăța urechile

- Advertisement -

S-ar putea să fiți surprinși, dar atunci când vă curățați urechile folosind betisoare de urechi, efectiv împingeți ceara adânc în canal. În plus, dacă încercați prea mult, s-ar putea deteriora timpanul.

4. Consumul de batoane proteice

Batoanele proteice ​​sunt ceea ce aveți nevoie după un antrenament intens și dificil. Cel puțin, asta ne spun mulți antrenori de fitness.

Problema este că batoanele de proteine ​​nu sunt legume și fructe proaspete care cresc in copaci. Foarte des, mulți oameni uită că conțin nu numai o mulțime de calorii, ci și grăsimi și zahăr. Cu siguranță nu de asta are nevoie corpul tău după o perioadă dificilă de antrenament la sală. Și nu ar trebui să mănânci în mod regulat prea multe batoane proteice.

3. Utilizarea igienizantelor pentru mâini

Acum, spălarea mâinilor este extrem de importantă, motiv pentru care tot mai mulți oameni folosesc igienizante pentru mâini. Dar CDC insistă că nu este nimic mai bun împotriva germenilor decât să te speli pe mâini cu săpun.

Problema este că o combinație de apă și săpun elimină tot felul de germeni, în timp ce igienizantele sunt bune doar pentru unii germeni. De asemenea, astfel de produse nu pot elimina substanțele chimice și metalele dăunătoare.

2. Utilizarea tampoanelor sanitare zilnice

Tampoanele sanitare sunt foarte confortabile de utilizat și pot fi extrem de utile pentru femei, așa că sunt cu adevărat tentante să le folosească. Dar experții sunt siguri că ar putea irita pielea sensibilă. Acest lucru este valabil mai ales pentru șervețelele parfumate.

1. Folosirea prea multor prosoape de bucătărie sau bureți

Desigur, trebuie să curățați bucătăria în mod regulat și temeinic – acest lucru este valabil pentru blatul de masă, chiuveta și alte suprafețe. Majoritatea oamenilor le curăță cu un prosop de bucătărie după care nu le aruncă, dar le lasă să se usuce lângă chiuvetă.

Din păcate, suprafețele umede ar putea răspândi bacterii și germeni în jurul bucătăriei. Pentru a preveni acest lucru, folosiți acest truc: Puneți bureții și prosoapele umede în cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde pentru a le usca bine.