9 obiceiuri care vă vor menține casa dezordonată indiferent de câte ori faceti curatenie

- Advertisement -

Cu totii ne dorim sa avem o casa curata si ordonata, insa pentru a obtine asta trebuie sa avem in vedere anumite lucruri. Pe langa faptul ca trebuie sa facem curat intr-o anumita zi, trebuie sa incercam sa pastram lucrurile in ordine in restul timpului.

Insa, se pare ca avem unele obiceiuri care ne vor menține casa dezordonată indiferent de câte ori am face curatenie.

9. Aducerea acasă a lucrurilor inutile

Incercați să nu aduceți acasă lucruri care creează un deranj vizual și nu aduc beneficii. Acestea pot fi suveniruri fără sens, cadouri simbolice, pliante și reviste. Mai mult, încercați să nu duplicați articole. Dacă ați luat decizia și ați cumpărat un ceainic nou sau o pereche nouă de blugi pentru a înlocui perechea veche uzată, nu păstrați obiectele vechi acasă „pentru orice eventualitate”.

- Advertisement -

8. Folosirea unui aspirator numai pentru curățarea podelei

Din anumite motive, duzele speciale pentru colectarea prafului și curățarea canapelelor nu sunt întotdeauna populare, deși pot facilita foarte mult procesul de curățare și chiar pot ajuta la îmbunătățirea acestuia. Rafturi prăfuite, pervazuri, canapele și saltele, colțuri greu accesibile – toate acestea pot fi ușor de îngrijit cu ajutorul unui aspirator. În unele cazuri, va fi suficient, în alte cazuri – va face mai ușoară curățarea ulterioară.

7. Nu îndepărtați imediat petele de săpun din baie

Dezvoltați obiceiul de a clăti suprafețele din baie imediat după ce le folosiți. Când vine vorba de menținerea chiuvetei curate, asigurați-vă că o spălați cel puțin o dată, la sfârșitul zilei.

- Advertisement -

6. Nu scoateți hainele uscate din suportul pentru rufe

Puteți fi de acord că nu vă puteți permite să păstrați hainele spălate în mașina de spălat câteva zile, deoarece acestea vor începe pur și simplu să miroasă urât. Aceeași regulă ar trebui respectată în ceea ce privește hainele uscate. Totul pentru că de cele mai multe ori nu le strangem pentru ca ne gandim că „nu li se va întâmpla nimic”. Insa acestea aduna praf si in cele din urma o sa miroasă urât.

5. Păstrarea hainelor în stive

Este convenabil să păstrați ustensilele de bucătărie, cum ar fi tigaile în stive, dar nu si  hainele. Indiferent cât de mult am încerca, tricourile puse unele peste altele vor arăta îngrijite doar câteva zile. Dacă îți aranjezi hainele pe orizontală într-o cutie specială, nu numai că vei economisi spațiu, dar și îți vei ușura puțin viața. Totul pentru că acum vă va fi mai convenabil să vedeți și să alegeți toate articolele necesare.

4. Păstrarea articolelor aleatorii pe masa

- Advertisement -

Este convenabil să avem la îndemână cele mai folosite articole, dar de multe ori ajungem să stocăm pe masa tot ce avem in acasă. Din acest motiv, încercați să păstrați doar câteva articole necesare atât pe birou, cât și pe masa din bucătărie.

3. Nu spălați vasele în timp ce gătiți

Pentru a nu ne aglomera cu vase murdare, ar trebui sa ne obisnuim sa le spalam in timp ce gatim. Astfel dupa ce am servit masa o sa mai avem de spalat doar farfuria in care am mancat.

2. Neorganizarea lucrurilor înainte de plecare și înainte de culcare

1. Păstrarea împreună a lucrurilor necesare și inutile

O altă sursă a mizeriei eterne în dulapuri și pe rafturi este păstrarea împreună a lucrurilor pe care le folosiți constant și a  lucrurilor inutile. Ar trebui sa faceti o sortare a acestor lucruri si sa aruncati din ele.