Array

9 obiecte pe care le spălăm prea des și altele de care uităm

- Advertisement -

1. Colanti vs. blugi.

Spălările frecvente decolorează și deformează denimul. Directorul firmei Levi’s, Chip Bergh, ne recomandă să nu spălăm niciodată blugii în mașina de spălat.

Colantii, în schimb, trebuie să fie spălați mult mai des deoarece absorb transpirația și creează un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor. Dacă îi purtați în viața de zi cu zi, atunci îi puteți spăla după 2-3 îmbrăcări, dacă vă antrenați în ei, mai bine ii spalati după fiecare antrenament.

- Advertisement -

2. Sutienul sport vs. sutienul obișnuit.

În urma unui sondaj, realizat pe un eșantion de 200 de femei care au fost întrebate cât de des își spală sutienul, s-a descoperit că o treime dintre femei îl spală la fiecare 2 săptămâni, iar restul și mai rar, dar au menționat faptul că nu poartă zilnic același sutien.

3. Covorașul din baie vs. prosopul.

Prosoapele trebuie schimbate după 3-4 utilizări. Pentru a reduce numărul de spălări până la 1 dată în 2 săptămâni, puteți utiliza 2 prosoape ca să reușească sa se usuce bine. În caz contrar acestea vor avea un miros neplăcut și își vor schimba culoarea.

- Advertisement -

Covorașele din baie se murdăresc foarte repede, baia fiind un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului. De aceea se recomandă să fie spălate o dată pe săptămână.

4. Șapca vs. căciula.

Dacă nu purtați aceeași căciulă în sezonul toamnă-iarnă, atunci este suficient să o spălați o dată la 2 luni.

Șepcile trebuie spălate de 2 ori în timpul sezonului de vară și nu se recomandă să le puneți în mașina de spălat, deoarece se deformează.

5. Fața de pernă vs. cearceaful.

Se recomandă ca lenjeria de pat să fie schimbată la fiecare 10 zile, iar fețele de pernă mai des.

- Advertisement -

6. Pătura vs. cuvertura.

7. Geaca vs. paltonul.

8. Perna vs. plapuma.

9. Tulul vs. draperia.

Perdeaua din duș poate fi spălată.