Array

A crezut ca daca are BMW poate parca unde vrea si cum vrea!! Insa se pare ca si-a gasit rapid rivalul care i-a oferit o lectie costisitoare!!

- Advertisement -

De multe ori in trafic intalnim tot felul de soferi care fac fix ce vor ei fara sa ii mai intereseze de ceilalti participanti la trafic si fara sa le pese ca de multe ori chiar le pun viata in pericol cu manevrele pe care le fac. Insa acestia nu se opresc aici ci isi continua prostia si in parcari acolo unde parcheaza ori pe locurile destinate persoanelor cu probleme sau parcheaza pe 2 locuri fara sa le pese de cei din jur.

Insa sunt si momente cand acesti asa supranumiti zei ai traficului isi mai gasesc si nasul si cand acest lucru se intampla nu este deloc placut pentru ei. Spre exemplu in clipul postat mai sus putem vedea cum soferul unui BMW a parcat fara sa ii pese de ceilalti oameni fix pe 2 locuri de parcare. Insa un sofer destul de nervos a venit sa rezolve rapid problema. Asa ca profitand ca are o masina mai puternica si cu o garda mult mai inalta a inceput sa impinga BMW ul pana in momentul cand l-a parcat pe un singur loc. Cu siguranta dupa ce si-a vazut masina soferul BMW-ul a inteles ca nu este tocmai indicat sa parchezi pe doua locuri.

Potrivit celor mai recente modificări aduse Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, amenzile pentru parcarea neregulamentară pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități au crescut semnificativ.

- Advertisement -

Dacă până acum amenzile se situau între 200 şi 1.000 de lei, OUG 69/2018 stabileşte că „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.”

Potrivit normelor legale, aproximativ 4% din numărul total al locurilor de parcare sunt rezervate pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap.