Array

A îngheţat Cascada Cailor! Situată în Munţii Rodnei, aceasta are o cădere de 90 de metri

- Advertisement -

Temperaturile scăzute din ultima perioada au transformat cascadele din ţară în adevărate palate de cleştar. Un loc plin de farmec a devenit şi Cascada Cailor situată în Munţii Rodnei, Maramureş, la altitudinea de 1300 de metri. Spectacolul natural este creat de apa îngheţată care are o cădere de 90 de metri, spre satisfacţia turiştilor care vin să o admire în anotimpul rece, informează Digi24.ro.

Înainte de a porni la drumeţie trebuie să ne asigurăm că avem mănuşi, căciulă, fular, bocanci şi…spirit de aventură. E necesar! Chiar dacă ghidul turistic ne arată că cele două căi de acces sunt uşoare. Pentru prima trebuie mai întâi să ajungem cu maşina în Pasul Prislop, de unde vom porni pe jos într-o călătorie de o oră. A doua ne duce direct în staţiunea Borşa, de unde vom lua telescaunul şi pe urmă vom merge la pas timp de 20 de minute. Varianta din urmă e de altfel preferata turiştilor care vin în vacanţă cu copiii.

„Pentru mişcare. După sărbători am venit cu micuţa. Să se mai mişte şi ea un pic, să ia aer de munte.”

După plimbarea pe poteca străjuită de brazii falnici, acoperiţi de zăpadă, ajungem la destinaţie. Cascada Cailor, una dintre cele mai frumoase din ţară, este în aceste zile învelită într-o perdea de gheaţă.

- Advertisement -

„Văzusem la un moment dat cascada într-una din pozele din ghidurile turistice din Maramureş şi ne-am dorit foarte mult să ajungem aici. Ni s-a părut ceva interesant şi în peisajul asta mirific de iarnă am vrut altceva. E spectaculos, chiar ne dorim să ajungem şi la vara când o să o vedem în toată splendoarea ei. E minunat”, recunoaşte un turist.

„Anual numărul turiştilor care vin la Cascada Cailor e în jur de 10 mii. Vin pentru drumeţii, pentru schi”, susţine Antonia Tomoiagă, viceprimarul oraşului Borşa.

Şi nu doar frumusestea cascadei atrage turiştii, ci şi legenda ei. Mai multe despre asta puteți citi pe Digi24.ro.