Array

Adio Independenţă Energetică. Guvernul Vrea Să Vândă Perla Economiei Româneşti: Hidroelectrica!

- Advertisement -

În timp ce la tv ni se livrează un scandal uriaş în coaliţia de guvernare, Guvernul PSD, condus de Mihai Tudose pregăteşte procedura de privatizare a perlei sistemului energetic românesc: Hidroelectrica. Deşi este o compaine mega profitabilă pentru statul român, Tudose şi ai lui guvernanţi vor să o vândă!
Adio independenţă energetică. Guvernul vrea să vândă perla economiei româneşti: Hidroelectrica!

Graţie Guvernului PSD, România este pe cale să piardă independenţa energetică. Guvernul a adoptat în data de 13 septembrie 2017, Memorandumul cu tema ”Procesul de privatizare a Societății de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A.”.

“Întrucât Societății de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale “Hidroelectrica” – S.A. Bucureşti nu îi sunt necesare în acest moment foarte multe resurse financiare pentru realizarea investițiilor, Guvernul României are în vedere listarea societății prin diminuarea procentului de listare stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 1066/2013 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale “Hidroelectrica” – S.A. Bucureşti, respectiv oferindu-se spre subscriere un pachet de acțiuni nou emise reprezentând 10% din capitalul social existent anterior majorării capitalului social.

Astfel, în data de 13 septembrie 2017, Guvernul României a aprobat prin Memorandumul cu tema ”Procesul de privatizare a Societății de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A.” ”inițierea în temeiul prevederilor legale, de către Ministerul Energiei, a unui proiect de hotărâre a Guvernului României pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1066/2013 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. Bucureşti, în sensul privatizării Societății prin ofertă publică de majorare a capitalului social prin aport de 3 capital privat prin oferirea spre subscriere utilizând metode specifice pieţei de capital a unui pachet de acţiuni nou emise reprezentând 10% din capitalul social al Societăţii”.

- Advertisement -

In contextul celor prezentate, pentru realizarea procesului de privatizare prin majorare de capital social prin aport de capital privat a Societăţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. Bucureşti prin diminuarea procentului de listare a Societății stabilit prin H.G. nr. 1066/2013, se impune adoptarea unui act normativ pentru pentru modificarea și completarea cadrului legal existent”, se arată în documentul aprobat de Guvernul României.

Situația financiară a Societăţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale “Hidroelectrica” – S.A. la data de 31.12.2016 și data de 30.06.2017 se prezintă astfel:

– la sfârșitul anului 2016, Societatea a înregistrat un profit net de 1.227 milioane lei, raportat la o cifră de afaceri de 3.338 milioane lei;

– în semestrul I al anului 2017, Societatea a înregistrat un profit net de 716 milioane lei, raportat la o cifră de afaceri de 1.705 milioane lei.

sursa: http://olt.ro