Array

Adorabil! Aceasta fetita mergea zilnic sa isi vada prietenul, un cal

- Advertisement -


Atunci cand avem un copil de doar cativa anisori trebuie sa fim foarte atenti cu el mai ales atunci cand incepe sa mearga si poata sa faca o grabada de nazbatii, fara sa isi dea seama ca se poate pune in pericol.

Spre exemplu fetita din clipul postat mai sus de-abia poate sa mearga bine insa fuge mereu din casa si merge in grajdi. Aceasta adora sa isi petreaca timpul cu, calul familiei pe care il iubeste foarte mult.

Este uimitoare insa si reactia animalului care atunci cand vede fetita are grija sa nu o loveasca si o lasa sa faca ce vrea ea cu el. Relatia dintre cei doi este una uimitoare si extrem de emotioananta.

- Advertisement -

Poveste de viață: Caii sunt prieteni neprețuiți, mai ales pentru copiii sensibili

Caii sunt făpturi minunate. Fiecare copil dezvoltă o pasiune pentru câte o vietate. Însă caii pătrund mai greu în sufletele copiilor și abia la vârsta la care își dau seama de măreția lor. Andrei, însă, pare că s-a născut cu această pasiune.

„Pentru că mă străduiesc să păstrez tradițiile în familia noastră, am avut de trecut prin multe peripeții. Nici nu vreți să știți cât de greu am făcut rost de un leagăn care, pe vremuri, se găsea peste tot.

Au apărut tot felul de jucarii ciudate pentru copii, iar minunățiile de odinioară au dispărut fără urmă. Dorind să repet gestul făcut cu 33 de ani în urmă, când fiul meu împlinea aceeași vârstă,

am vrut să-i ofer și nepotului meu Andrei, băiatul fiului, la împlinirea unui an de viață, un căluț de pluș și un leagăn de lemn care întruchipa un cal. Și așa a început totul.

Cu iubire ne naștem

- Advertisement -

Andrei a fost atât de încântat de jucăriile primite, atât de atașat de ele, încât al treilea cuvânt rostit de el, după ce a spus „mama” și „tata”, a fost „calu”.

Căluțul de pluș, Kalu, devenise prietenul fără de care nu mai putea dormi. Kalu și leagănul-căluț erau preferații lui.

Cu trecerea anilor, jucăriile patrupede din categoria cabalinelor s-au înmulțit, dar toate au purtat numele Kalu (I, II, III etc).

Avea trei ani când, după câteva plimbări călare pe ponei, la Grădina zoologică, Andrei al nostru visa deja să aibă un cal adevărat, al lui.

Deși i-am explicat că este imposibil să crești un cal la bloc și să-l urci cu liftul la etajul 9, Andrei, cu seninătatea și inocența vârstei, ne-a spus că are el grijă.

Odată cu lecturarea primelor povești, bineînțeles că tot cele cu cai l-au atras cel mai mult. Pegas, faimosul cal înaripat era favorit.

Credeam că odată ce va începe școala, pasiunea se va mai stinge. Dar nu a fost deloc așa.

Caii oferă iubire

- Advertisement -

Într-un an, Andrei a plecat cu părinții în vacanță, într-un loc de poveste, la o pensiune care oferea ore de echitație pentru agrement. A fost raiul lui Andrei. Atunci a și început practicarea acestui sport minunat.

Ceea ce a început ca o pasiune s-a transformat în mult mai mult. Ambiția și dragostea pentru cai au făcut din el un bun călăreț, cu obiective de participare la competiții naționale.

Așa se face că părinții lui ajuns să cumpere o căsuță de vacanță, în apropierea pensiunii respective, pentru ca Andrei să fie aproape de cai.

Astfel, avem ocazia să petrecem mai mult timp de calitate în familie.

Andrei are aproape atât prietenii cai, pe care îi iubește nespus, cât și pe prietenii copii de vârsta lui, care îl vizitează și cu care se distrează de minune.”