Array

Alimentul care ramane nedigerat 2 ore în stomac!! Toata lumea il mananca insa nimeni nu stie acest lucru!!

- Advertisement -

Medicii au ajuns să considere unul dintre cele mai consumate alimente drept moarte curată. Tăițeii la pungă sunt extrem de ieftin, accesibili oricui, însă sunt foarte periculoși pentru sănătate.

Celebra supă la plic a căpătat teren mai ales că în ultima vreme oamenii nu mai au timp să gătească, așa cum o făceau pe vremuri.
Oamenii și-au pierdut răbdarea și din cauza asta și-au pus sănătatea în pericol. Puțini știu ce presupune, de fapt, consumul de mâncare care se face repede precum tăițeii pregătiți special, concentrați pentru supa de pui (dar fără pui).

Cercetătorii de la Universitatea Baylor îi avertizează pe americani să fie atenți la consumarea noodleșilor. Aceștia susțin că tăieții din comerț contribuie la apariția unor modificări metabolice legate de afecțiunile cardiovasculare, diabet și accident vascular cerebral.
Acești tăieți fac parte din lista alimentelor ultraprocesate care sunt vândute în magazine. În videoclipul de mai jos medicii și oamenii de știință îți demonstrează că acești tăiței se digeră foarte greu.

- Advertisement -

Organismului îi trebuie două ore pentru a digera noodleșii. Vezi in filmulețul de mai jos ce se întâmplă în organismul tău în cele 2 ore:

Ce nu știai despre tăieții instant:
Foarte multe persoane mănâncă tăiței instant. Se găsesc în toate magazinele, nu costă mult. În plus, se prepară ușor, ceea ce este perfect pentru persoanele cu un program încărcat, care nu mai au timp să gătească.
Însă, specialiștii atrag atenția asupra faptului că acest aliment nu este sănătos și ar trebui să fie evitat. Iată despre ce este vorba.

Tăițeii instant sunt păstrați prin diferite metode mai mult timp pe rafturile magazinelor. Însă nimeni nu știa până acum ce se întâmplă cu acest aliment imediat ce ajunge în stomac.

Doctorul Braden Kuo de la Spitalul General din Massachusetts a făcut un studiu pentru a afla ce se întâmplă în stomac și în tractul digestiv după ce oamenii consumă tăiței instant. Când a făcut acest experiment, doctorul a folosit o cameră video de mărimea unei pastile.

În timpul studiului, doctorul a observat că apar contracții la nivelul stomacului atunci când este consumat acest aliment. De asemenea, a făcut un alt stuiu, pentru a compara rezultatele. În cadrul celui de-al doilea studiu, a observat ce se întâmplă în corpul uman atunci când sunt consumate alimente proaspete sau tăiței făcuți acasă.

În urma studiilor, specialistul a ajuns la concluzia că după o oră sau două după ce au fost mâncați, tăițeii instant din comerț încă nu erau dgerați în totalitate. Studiile nu au fost foarte ample, deci nu se poate spune cu exactitate dacă, într-adevăr, astfel de alimente sunt foarte dăunătoare sănătății.
Doctorul Kuo își dorește să facă mai multe cercetări pentru a afla dacă digestia lentă afectează cantitatea nutrienților pe care corpul îi absoarbe.

- Advertisement -

Așadar, este bine să acorzi atenție alimentelor pe care le consumi. Studiile arată că tăițeii instant nu sunt benefici pentru organism.