Array

Biertan, satul care parcă este desprins din filme. O frumusețe aproape ireală aici în țara noastră

- Advertisement -

Biertan un loc de poveste din județul Sibiu, se află pe lista localităților preferate de către turiștii străini alături de destinații precum Bora Bora sau insulele Seychelles. Este una dintre cele mai vechi aşezări săseşti din România, fiind situat între dealuri, la sud de răul Târnava Mare.

Aflat la 72 km de Sibiu, satul a devenit cunoscut turiştilor datorită cetăţii fortificate în care se află şi binecunoscuta biserica fortificată. Satul este legat și de o legendă locală care spune că soţii care se certau şi voiau să divorţeze erau închişi în cetate cu o singură lingură, o furculiţă, o masă, un pat, un scaun şi erau nevoiţi astfel să se suporte. Rezultatul? Timp de 300 de ani ar fi existat doar un singur divorţ în satul Biertan.

Adevărat sau nu, satul impresionează prin frumusețea lui. Peisajele parcă sunt de desprinse dintr-o poveste într-atât par de ireale.

- Advertisement -

Jurnaliştii de la Cosmopolitan au descris Biertan-ul ca fiind “desprins dintr-un film Disney, iar dacă vreţi să vedeţi şi mai multe scene de basm, mergeţi să descoperiţi biserica fortificată din localitate”.

Aceștia au plasat satul din județul Sibiu pe locul 9 în top 22 “destinaţii ireale” din lume, înaintea unor locuri ca Santorini, Phi Phi Islands (Thailanda), Dubai, Bora Bora.

[mashvideo]