Array

Cand incepe muzica intreaga multime este uimita!

- Advertisement -

Această echipă de patinaj canadian este numită Nexxice, iar aceasta a ajuns la performanța de a câștiga aurul la Campionatul mondial de patinaj sincronizat din 2015. Folosind melodia „Mud” nu există momente de plictiseala, ci doar momente incredibile, în timp ce ele alunecă în mod grațios și sincronizandiu-se perfect.

În România, patinajul a început să fie practicat din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. La începutul secolului XX, Clujul devine centrul de activitate al patinajului, locul unde se desfășoară Campionatele Naționale de Patinaj. În 1965, în București s-a construit patinoarul Floreasca.

Probele patinajului artistic sunt în numar de patru:

-probele individuale, masculin și feminin
-proba de perechi
-proba de dans

- Advertisement -

Sportul este, de asemenea, asociat cu show business. Competițiile majore, în general, se încheie cu gale de demonstrații, în care patinatori de top din fiecare disciplină efectuează programe non-competitive. Mulți patinatori, atât în timpul carierei competitive cât și după terminarea acesteia, participă de asemenea la spectacole pe gheață care se execută și în timpul sezonului competitiv, și în afara lui.