Array

Ce este boala pilonidală care tinde să afecteze tinerii și cum poți scăpa de ea

- Advertisement -

În fiecare an, 3 din 10.000 de persoane sunt depistate ca suferă de boală pilonidală . Chiar dacă bărbații au mai multe șanse să o aibă, această boală poate afecta pe oricine. Și este destul de grav, deoarece poate necesita deseori o intervenție chirurgicală. Arată ca un cos, dar aduce mult mai multe probleme.

Noi vrem să vorbim mai multe despre ce este această boală și cum să o evităm.

Ce este boala pilonidală?

- Advertisement -

Este un chist care apare în partea de sus a feselor în apropiere de coada posterioară. Poate rămâne în condiții decente sau se poate infecta. Există mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. Pentru unul, acesta poate fi cauzat de traume în această zonă care poate duce la un chist. Poate fi, de asemenea, cauzată de firele de păr.

Cum să știi dacă ai

Acest chist arată, de obicei, ca un cos mare . Puteți simți disconfort în timp ce faceți diferite activități. Chistul doare, se înroșește și se umflă. Dacă se infectează, aceasta poate elimina puroi sau chiar sânge.

Cum îl puteți trata

Dacă observați un chist pilonidal, trebuie să vă adresați unui medic . Auto-tratamentul nu va ajuta în acest caz. Medicul va examina zona și va decide cu privire la un tratament suplimentar. De obicei, chistul este îndepărtat prin operație, iar medicul va alege ce metodă este potrivită pentru dumneavoastră. În cazul unei infecții, va trebui să suferiți un curs de antibiotice.

- Advertisement -

Cine este în pericol

Persoanele care stau mult și au un stil de viață inactiv pot suferi de un chist pilonidal.

Excesul de păr și obezitate pot duce, de asemenea, la dezvoltarea acestei boli.
Apare de obicei la bărbați la pubertate și sub 35 de ani.

Cum îl poți evita

Vă puteți schimba stilul de viață și puteți pierde în greutate, dacă este nevoie. Aveți grijă de această zonă și asigurați-vă că aveți o igienă bună acolo. De asemenea, puteți bărbieri părul în apropierea coastei pentru a preveni formarea unui chist pilonidal.