Array

Cu ce trebuie să freci cada, gresia, blatul din bucătărie și cabina de duș pentru a fi imaculate?

- Advertisement -

tim, de multe ori curățenia nu este o sarcină ușoară. De aceea, căutăm mereu să ne eficientizăm și ușurăm munca, pentru a economisi timp și bani, pentru a avea mai mult timp liber… Vom încerca să vă prezentăm pe scurt cele mai eficiente și ieftine metode de curățare a zonelor „problematice” din casă…

Gresia
Puteți curăța foarte ușor gresia dacă veți dilua 2-3 linguri de amoniac într-un litru de apă. După ce ați amestecat bine, înmuiați buretele și frecați ușor zonele murdare. Se lasă să acționeze timp de câteva minute și se clătește cu apă călduță. Veți rămâne surprinsă de cât de bine se vor curăța gresia și spațiile dintre plăci.

Blatul din bucătărie
Blatul din bucătărie se curăță cel mai ușor folosind praf de copt. Da, ați citit bine, praf de copt. Presărați praf de copt și frecați ușor cu un burete îmbibat în apă călduță. La final, clătiți cu apă. Este o metodă simplă, eficientă și sănătoasă.

Chiuveta
Pentru a curăța ușor chiuveta, încălziți puțin oțet într-o oală și presărați puțină sare. Folosind o cârpă de bumbac îmbibată în acest amestec, frecați zonele pătate. Se lasă să acționeze câteva minute și se clătește cu apă fierbinte. Rezultatul este uimitor!

- Advertisement -

Cada și cabina de duș
Încălziți din nou oțet (1 litru), până ajunge la punctul de fierbere, apoi adăugați 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu și puțin detergent de vase – nu vă speriați de reacția care se va produce, este normală. Încălziți oțetul într-un vas încăpător. Se amestecă toate ingredientele până se obține o soluție omogenă, numai bună pentru a curăța cada, cabina de duș sau bateriile chiuvetelor.

Pulverizați și lăsați să acționeze preț de 10 minute înainte de a clăti cu apă.

Filtrul de la hotă
Pentru a curăța filtrul de la hotă, aveți nevoie de jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu, jumătate de pahar de amoniac și apă. Se fierbe apa într-o oală și se adaugă bicarbonatul de sodiu. Introduceți filtrul în apă și veți vedea cum murdăria de pe el va începe să se dizolve. Nu îl lăsați mai mult de câteva minute. Dacă nu ați reușit să îndepărtați murdăria, repetați procesul și adăugați și amoniacul în amestec.

Frigiderul
Dizolvați două linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și frecați interiorul frigiderului. Ștergeți apoi cu o cârpă moale.

Butoanele cuptorului sau ale aragazului
Pentru a curăța butoanele cuptorului sau ale aragazului, veți avea nevoie de bețișoare de urechi, o periuță de dinți mai veche și amoniac. Înmuiați bețișorul de ureche în amoniac și dați peste petele de grăsime. Frecați apoi folosind periuța de dinți sau cu un burete de bucătărie (cu suprafața mai aspră).

Totul este ușor, practic și extrem de eficient!

- Advertisement -

Citeste si: Nu o sa iti vina sa crezi cum isi spala acest barbat interiorul masinii!!

De-a lungul timpului am vazut o multime de oameni care fac tampenii extrem de mari, insa unul care sa faca ce face acest barbat nu prea am avut ocazia sa vedem.

Acesta a mers cu masina la spalatorie si a dorit sa o spele interior-exterior, insa se pare ca nu stie exact cum sa faca acest lucru. Asa ca a luat furtunul si a spalat interiorul masinii exact cum a spalat toata masina. Suntem curiosi cum a reactionat la final cand a aflat ca nu este chair indicat ceea ce face.