Array

Dacă observați aceste 8 semne în relația dvs. aveți o încredere solidă in partenerul dumneavoastra

- Advertisement -

Tim Lott, expertul în relații, spune că există 3 aspecte importante ale unui cuplu de succes: comunicarea, respectul și încrederea. El a numit încredere drept cel mai greu dintre toate. Dar totuși, trebuie să aveți credință și speranță, chiar dacă au existat unele greșeli în trecut, deoarece fără acestea nu există viitor.

In acest articol va prezentam mai multe lucruri pe care trebuie sa le vedeti intr-o relatie pentru a sti daca aceasta este una de durata si mai ales daca partenerul este unul de incredere.

Nu vă este frică să fiți asa cum sunteti

- Advertisement -

Potrivit psihologilor , pot exista relații imaginare și naturale. Manierele sociale sunt folosite în relațiile imaginare și le folosim pentru a apărea ca și cum am fi coborât din cer.

În relațiile naturale, nu ești timid sau speriat de a fi tu însuți și știi că partenerul tău înțelege că nu ești robot și, de asemenea, vrea să te simți relaxat și ca acasă.

Puteți să vă plimbați prin casă vorbind la telefon cu pantaloni deshisi, mâncați portocale în pat și totuși simțiți că persoana iubită este absolut în regulă cu asta.

Împărtășești detaliile zilei

Vă întoarceți acasă după o zi lungă de muncă sau după o întâlnire cu prietenii și doriți să împărtășiți informații noi cu partenerul. Nu încerci să ascunzi că un tip din biroul tău te-a supărat.

- Advertisement -

Această împărtășire a detaliilor dezvoltă încredere și armonie în relația ta și te face să nu fii doar partener, ci și să te simți ca un prieten apropiat . Este important să fii interesat și de ceea ce se întâmplă în viața persoanei iubite, potrivit cercetătorilor .

Puteți vorbi despre durerea trecută.

S-ar putea să fi fost probleme cu părinții, relații toxice din trecut sau o operație dificilă. Dar nu putem împărtăși aceste lucruri cu o persoană în care nu avem încredere. Psihologii spun că, în aceste cazuri, este important să separați trecutul și prezentul și să nu comparați partenerul cu nimeni.

Împărțiți un cont bancar sau cunoașteți codul PIN al cardului său.

Impartirea unui cont bancar poate fi un semn de încredere și fericire în funcție de cupluri . Sunt deschiși să discute problemele de bani și să găsească compromisuri, ceea ce oferă o mulțime de beneficii relațiilor.

Aceasta face ca cuplurile să treacă mai mult prin probleme, în loc să se gândească să își pună capăt relației, potrivit lui Shaunti Feldhahn , cercetător.

- Advertisement -

Nu vă controlați reciproc.

Problemele de încredere pot strica relațiile rapid, mai ales dacă deveniți un obsedat de control și începeți să apelați sau să vă trimiteți mesaje cu soțul/sotia în fiecare oră.

Puteți lăsa cu ușurință gadgeturile deschise.

Rețelele sociale pot stârni gelozia, potrivit unor studii. Facebook și Instagram pot fi un motiv de cearta și chiar de rupturi.

Dar imaginați-vă că vă conduce acasă și el vă cere să țineți telefonul și puteți vedea WhatsApp-ul său. Doar cineva care nu are nimic de ascuns poate face acest lucru. Dacă puteți lăsa ușor gadgeturile deschise în timp ce sunteți cu partenerul dvs., ați atins cu siguranță un nivel bun de încredere .

Te simți în siguranță

Toată lumea va avea momente în care nimic nu merge bine. Dacă sunteți deschis să discutați acest lucru cu soțul, înseamnă că aveți încredere în e;. Când depășești teama că partenerul tău te-ar putea răni, acesta este un câștig uriaș pentru relația ta și te poți simți în siguranță.

Puteți recunoaște amândoi când greșiți și împărtășiți responsabilități.

Există o încredere între voi atunci când împărtășiți, nu doar treburile casnice zilnice, ci și responsabilitățile emoționale . Dacă nu ignori problemele, arată empatie și poți admite că ai greșit , acesta este un semn al unei relații sănătoase.

Este crucial să nu-i învinovățim pe partenerii noștri pentru sentimentele noastre.