Array

Delta Dunării, paradisul natural al României.

- Advertisement -

Delta Dunării, paradisul natural al României, face parte din Patrimoniul Mondial şi este unul dintre puţinele locuri unde se mai păstrează biosfera naturală. Delta Dunării este plasată la finalul călătoriei fluviului Dunăre, care izvorăşte din Munţii Pădurea Neagră, Germania, străbate zece ţări (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina şi România) şi 4 capitale (Budapesta, Viena, Bratislava şi Belgrad) Fluviul are o lungime de 2.858 km şi este al doilea ca mărime al Europei.

delta3_m

Apele Dunării, care se varsă în Marea Neagră formează cea mai largă şi cea mai bine conservată deltă a Europei. În Delta Dunării trăiesc aproximativ 300 specii de păsări şi peste 45 specii de peşti trăiesc în apele Deltei Dunării.

Delta Dunării este, fără îndoială, unul din colțurile cele mai interesante și originale din țară. Mulți consideră că este un loc unic în Europa, atât prin poziția sa geografică și extinderea acesteia. Zona face parte din județul Tulcea, delimitată de malul mării și ramurile Chilia, Sulina și Sf. Gheorghe.delta-dunarii

- Advertisement -

 

Fauna şi Flora Deltei Dunării

Datorită numărului foarte mare de specii de floră şi faună, care trece de 5000, specialiştii consideră Delta Dunării „o bancă” de gene pentru patrimoniul universal. În Deltă trăiesc peste 8000 de pelicani comuni, circa 200 exemplare de pelican creţ. 6000 exemplare decormoran pitic însemnând 60% din totalul de pe glob şi 50% din populaţia globală a raţei cu gât roşu.5

În afară de atracţiile naturale ale Deltei Dunării aici puteţi vizita şi alte obiective turistice. Puteţi vizita oraşul Tulcea, oraş care coordonează activităţile economice şi turistice din deltă precum şi Muzeul de Istorie şi Arheologie, Muzeul de Etnografie şi Folcor, Muzeul de Artă din Tulcea sau Muzeul de Istorie Naturală.

Un adevărat spectacol natural de plante, păsări şi peşti ne este dat să fie pe teritoriul ţării noastre şi este păcat dacă nu îi păstrăm virginitatea naturală! Dacă vizitaţi acest paradis natural asiguraţi-vă că nu aţi schimbat cu nimic frumuseţea acestui loc.