Array

Distracția e pe val. Top 10 parcurilor acvatice din Europa

- Advertisement -

Arșița estivală are rostul ei: ne scoate afară la distracții. Ok, avem și varianta să stăm închiși în casă în răcoarea aerului condiționat, dar nu e stilul nostru. Așa că, binevenită fie căldura verii și slăvite să fie și parcurile acvatice, cu zecile lor de tentații numai bune pentru această perioadă.
Ordinea este alfabetică, după denumirea țării.

AUSTRIA
Una din aventurile austriece în plină vară se numește Area 47 (și-a primit numele de la paralela 47) și duce acest concept, spune lumea, la extrem. Aproximativ 20.000 de metri pătrați de apă înseamnă aici un lac numai bun pentru înot, catapultă, tobogane și multe alte posibilități de a-ți pune la încercare curajul. Parcul este deschis până în octombrie.

BULGARIA
Aqua Paradise, în Nessebar, este cel mai mare parc acvatic din Bulgaria, aflat pe o suprafață de 46.000 de metri pătrați. Lungimea totală a pistelor de tobogan depășește 1500 de metri. Aqua Paradise este un paradis cu peste 40 de atracții, printre care amintesc de cursele amețitoare de rafting de peste 140 de metri lungime, toboganul  în care răsucirile, unduirile și alunecările par să nu se termine spre bucuria tuturor, un tobogan kamikaze ce asigură o viteză palpitantă și o cădere de la 22 de metri – zeci de emoții plăcute și consistente doze de adrenalină. Aqua Paradise din Nessebar este d eschis până în 13 septembrie, prețul unui bilet începe de la 14 leva.
Parcul acvatic Action este la cinci minute de  Sunny Beach și oferă toată gama de distracții și senzații: pentru copii, familii, senzații extreme. Îndrăzneții nu vor ocoli pistele verticale, ce asigură căderea liberă, nici kamikaze și nici pistele turbolence, twister sau turnul navigator. Pentru cei mici (până la 90 centimetri înălțime), intrarea este liberă. Pentru un copil, biletul pentru o  zi costă 18 leva, iar pentru un adult este 36 de leva, cu diferite variante, în funcție de zile, ore, număr persoane. În sezonul estival 2015, este deschis până în 11 septembrie.

 

CIPRU

- Advertisement -

Locul ideal pentru familii, prieteni, copii, unde te distrezi și relaxezi în deplină siguranță, ne asigură cei de la parcul acvatic Fasouri Watermania, situat la 15 minute de centrul orașului Limassol, pe țărmul sudic al Ciprului. Printre atracții, piste kamikaze, tobogane,  Tarzan swing – te agăți de o liană (un fel de spune, de fapt o bară solidă) și când ești pregătit iei mâinile și te scufunzi vitejește în apa adâncă. Fasouri Watermania are și o mulțime de facilități pentru copii. În sezonul 2015, este deschis până în 31 octombrie.

WaterWorld, aproximativ 40 de kilometri de Larnaca, este locul unde mitul devine realitate sau altfel spus unul din cele mai apreciate parcuri acvatice din Europa. Piste în serpentine, baia Afroditei, plonjonul lui Apollo – ceea ce înseamnă o cursă nebunească pe o distanță de 124 de metri în tobogan până la plonjonul final în apă, piscina cu valuri a lui Poseidon, piscina Pegas, în căutarea lui Hercule, o aventură într-un fascinant tobogan șerpuitor. Toate acestea sunt doar câteva din atracțiile WaterWorld, un parc acvatic ce fascinează (aproape) pe toată lumea pusă pe distracții estivale. Este deschis până la sfârșitul lunii octombrie.

Drum bun!

Topul celor mai bune parcuri acvatice din Europa, 2015 , realizat de TripAdvisor

1. Siam Park, Adeje, Tenerife
2. The Water Park, Faliraki, Rodos
3. Fasouri Watermania, Limassol, Cipru
4. WaterWorld Waterpark, Aya Napa, Cipru
5. Costa Martianez, Puerto de la Cruz, Spania
6. Aqualandia, Jesolo, Italia
7. Slide & Splash – Water Slide Park, Lagoa, Portugalia
8. AcquaPark Odissea 2000, Rossano,
9. Action Aquapark, Sunny Beach, Bulgaria
10. Druskininkai Aquapark, Lituania.