Array

Locul unic din Romania care are si munte, si apa, si plaja! Unde este localitatea cu cel mai curat aer de la noi din tara! Trebuie sa afle toata lumea de asta

- Advertisement -

Stiai ca exista un loc in Romania in care cantitatea de ozon este comparabila cu cea din Alpii Elvetieni? Aceasta este concluzia la care s-a ajuns dupa un studiu realizat la inceputul anului 2016. In conditiile in care valoarea medie a concentratiei de ozon in Romania este de 72,6 micrograme/m3, in Colibita este de 90!!!

Colibita este o localitate situata pe Valea Bistritei, la o altitudine de 900 de metri. Este localizata intre Muntii Bargau si Muntii Calimani, pe malul lacului de acumulare Colibita. Din 1923 pana in 1975 aici a fost statiune balneoclimaterica, dar a ajuns sa se degradeze, nu s-au mai facut investitii si s-a decis si amenajarea lacului de acumulare si satul a fost stramutat.

Acum, insa, autoritatile au planuri mari. Este un loc superb, preferat de turisti si este pacat sa nu investesti. Aici este si munte, ai si plaja pe malul lacului.

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud a investit peste 200.000 lei pentru ca localitatea sa indeplineasca minimele conditii pentru ca zona sa fie declarata statiune de interes local. S-a depus documentatia necesara si se asteapta aprobarile.

- Advertisement -

“Localizată între Munţii Călimani şi Munţii Bârgăului, Colibiţa oferă condiţii optime pentru dezvoltarea unui domeniu schiabil, autorităţile intenţionând să realizeze aici 13.8 kilometri de pârtii de schi şi montarea a şapte instalaţii de transport pe cablu (1 telegondolă, 3 telescaune şi 3 teleschiuri)”, se arată în strategia de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud pentru perioada 2014 – 2020, scrie Mediafax.

[mashvideo]